Konyalılar dikkat! Valelerin aracı kapınıza kadar getirme taleplerine inanmayın..

Konyalılar dikkat! Valelerin aracı kapınıza kadar getirme taleplerine inanmayın..
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala birçok alanda olduğu gibi 'araç kiralama' alanında da hareketlilik başladı. Ancak dolandırıcılara karşılık olarak Konya halkı uyarıldı..

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala birçok alanda olduğu gibi 'araç kiralama' alanında da hareketlilik başladı. Araba kiralama şirketleri son zamanlarda İnternet dolandırıcılığında bir artış tespit etti ve dolandırıcıların vale park hizmeti ile birisinin arabasını kapılarına teslim etme sözünü ödememesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kısa yolculukları bütçeyi zorlamadan daha kolay hale getirmenin bir yolu olarak araç kiralama popülerlik kazanıyor. Çevrimiçi araç kiralama daha popüler hale geldikçe dolandırıcılar, halkı çeşitli şekillerde mağdur etmek için interneti de kullanabilirler. Araç kiralama şirketi Murat Demirkul, halkın bayramda araç kiralama isteğine atıfta bulunarak, "Yaz sezonu ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle işlerimiz arttı. Esnaf olarak bizler bu hareketliliğin bayram tatilinde bir miktar artmasını bekliyoruz. Sezon yaklaşıyor" dedi.

"Kontrol aşamasında aracın videosunu çekmek kesinlikle mantıklı."

Murat Demirkul, araç kiralamak isteyenlerin dikkat etmeleri gerekli olan bazı durumları şöyle aktardı:

"Müşterilerimiz araç kiralamaya geldiklerinde öncelikle düşük kilometreli bir araç seçmeli. İkinci olarak aracın bakımına dikkat etmelidir. Aracı teslim alma sürecinde düzenli olarak kontrol ettirmede büyük fark vardır. En çok Müşterilerin çıkarlarını korumak için önemli nokta kesinlikle araç kiralama firmasının kontrolündedir. Aracın marka ve modeli doğrultusunda fiyatları 800 lira ile 2 bin 500 lira arasındadır."

İnternetteki şikayetlerin artması nedeniyle menşei belli olmayan firmalara dikkat edilmesini belirten Demirkul, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda özellikle tatil ve yaz aylarında internette dolandırıcılık olayları arttı. Polis departmanımız bu sorunlara karşı uyarıyor ve araç kiralama şirketlerimiz de vatandaşlarımızı sık sık uyarıyor. Müşterilerimiz fake sitelere karşı lütfen dikkatli oldunlar.

Bazı firmalar dışında kesinlikle kiralanmamalıdır. Çünkü bir şirketin web sitesini çalıp aynı şeyi yapıyorlar. Daha ucuz araçlar için reklam fiyatları sunarak insanları kandırıyorlar. Daha sonrasında dolandırıcılar malum bir yöntemle ödeme aldıktan sonra "arabanız vale tarafından istenilen yere götürülecektir" mesajı geliyor ve size geri dönüş yapacağız diyorlar. Bu şekilde hemşerilerimiz mağdur oluyor. Vatandaşlar bu tür konulara itibar etmemelidir. Hele bu günlerde hemşerilerimizin bayramları zehirlenmesin” dedi.