Konyalılar şehit Mehmetçiklere dua için sabah namazında buluştu!

Konyalılar şehit Mehmetçiklere dua için sabah namazında buluştu!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Elbaş'ın çağrısının ardından sabah namazında bir araya gelen bölge sakinleri, Kuzey Irak'ta şehit olan 12 asker için ellerini kaldırarak dua ettiler.

Dünden beri yüreklerimiz yanıyor...

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki üsse düzenlediği saldırıda 6 asker şehit düşerken Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son dakika haberi verdi ve 6 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu bildirdi. Çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken 12 şehidin ateşi tüm Türkiye'yi sardı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden 12 Mehmetçiğin şehadetine yönelik vatan müdafaasında şehit olan Mehmetçiler için tüm camilerde sabah namazında namaz kılınacağını duyurdu.

"Her camide askerler ve tüm şehitler için dua ediyoruz."

Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımın içeriğinde Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçiklere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek şunları söyledi: İnşaallah 24 Aralık 2023 Pazar sabahı namazlarında tüm camilerde Mehmetçik ve vatan savunmasında şehit olan tüm şehitlerimiz için dua edeceğiz. Tüm değerli hemşerilerimizi dualarımıza katılmaya davet ediyoruz. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun, dereceleri yüce olsun."

"Eller semaya kalktı"

Ali Erbaş'ın çağrısının hemen ardından camilere akın eden cemaat, vatanlarını savunurken şehit olan Mehmeçikler için dua etti. 81 ildeki camilerde halk, şehitler ve Türk askerleri için ellerini semaya kaldırdı.