Konyalılar tam 1 milyon yaşındaki mağara için kilometrelerce yol gidiyor!

Konyalılar tam 1 milyon yaşındaki mağara için kilometrelerce yol gidiyor!
Alanya'da bulunan Cebel-i Reis yamaçlarındaki bu mağara, Konyalıların en ünlü tatil yerlerinden 276 km uzaklıkta, yerli/yabancı turist kafilelerinin uğrak yerlerinden biri olan 1 milyon yaşındaki mağara Alanya'ya tatil için gelen Konyalıların da ilgisini çekiyor.

Alanya'nın 12 km doğusunda Cebel-i Reis eteklerinde yer alan Dim Mağarası’nın yaşını duyanlar şaşırdı. Milyonlarca yıllık bu mağara deniz seviyesinden 232 metre yüksekliktedir.

1998 yılında açılışı yapılan mağara, Türkiye'nin ziyarete açık ikinci büyük mağarası oldu. Mağaranın yaklaşık 1 milyon yaşında olduğunun düşünüldüğü öğrenildi. Mağara, biri 50 metre, diğeri 360 metre uzunluğunda iki ayrı koldan dağın içine doğru uzanıyor.

Konya 1 milyon yaşındaki dim mağarası

MAĞARIN SONUNDA GÖL VAR

Mağaranın dibinde sarkıt ve dikitlerden oluşmuş olan bir göl bulunmaktadır. Mağaranın içindeki ortama fantastik filmlerin dekoru gibi merdivenlerle ulaşılabilmektedir. Mağarayı gezdikten sonra tepeden aşağıya doğru yürüyerek Dim Çayı Vadisi'ne ulaşabilirsiniz. Benzer şekilde dim çayının yakınlarında bulunan piknik alanlarından da yürüyüş yaparak mağaraya girebilirsiniz.

Konya 1 milyon yaşındaki dim mağarası

Mağaranın yer aldığı amaçtan Alanya Kalesi panoraması harika bir görsel deneyim sunuyor.

ASTIM TEDAVİSİ

Mağara, tatil için Alanya'ya gelen Konyalıların uğrak noktasıdır. Özellikle astım hastalarını tedavi eden bu mağara kesinlikle dolaşmaya değer.

Konya 1 milyon yaşındaki dim mağarası