Konyalılardan ikinci el telefon piyasasına yoğun ilgi!

Konyalılardan ikinci el telefon piyasasına yoğun ilgi!
Artan telefon fiyatları insanların eski telefonlara yönelmesine neden oldu. Yeni telefonlara ilginin oldukça azaldığını söyleyen Süleyman Sucu, konuyla ilgili açıklamasında ikinci el telefonlara talebin yoğun olduğunu ifade etti.

Konya'da telefon fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar yeni telefon yerine eski telefonları tercih ediyorlar. Yeni telefon satışları düşerken ikinci el telefonların satışlarının arttığını belirten Konyalı esnaf Süleyman Sucu, “Yeni telefon fiyatlarında ciddi artış oldu. Bu nedenle insanlar artık eski telefonlara yöneliyor. Sıfır pek istemiyorlar." dedi.

‘ÇOK AVANTAJLI’

Eski telefonların faydalı olduğuna dikkat çeken Sucu, şöyle konuştu: “Elbette eski telefonlardan hoşlanmayan, sadece yenisini kullanmak isteyen müşterilerimiz var. Ama kişisel olarak bundan hoşlanmıyorum. Ayrıca yeni telefon satmıyorum. Çünkü fırsatlar gerçekten çok daha uygun. İkisi de aynı işi görüyor, sadece biri çok daha ucuz."

Konyalılardan ikinci el telefon piyasasına yoğun ilgi!

“SIFIRDAN FARKI YOK”

Kullanılmış telefon alım satımının aşamalarını anlatan Süleyman Sucu, "Eski şeylerden bahsettiğimizde eski, atılmış telefonlardan bahsetmiyoruz. Öncelikle bir müşteriden para alırken o kişinin kimlik fotokopisini içeren bir fatura alıyoruz. Daha sonra sözleşmeyi imzaladık. Bu işlemler tamamlandıktan sonra telefonu tamamen sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Tamamen sıfırlayarak rafa kaldırdık. Satın almakla ilgilenen bir müşterimiz varsa telefona bakacak. Beğenirse satın alır. eslim alındıktan sonra müşterinin tüm sistemini telefona kuruyoruz ve teslim ediyoruz." dedi.

'Paranızı boşa harcamayın'

Telefon alışverişlerinde internetin ön planda tutulmaması gerektiğini vurgulayan Sucu, şöyle konuştu: “İnternetten telefon alışverişini kesinlikle önermiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız internetten bir telefon sipariş etti. Sipariş ettiği telefon, kargoda teslim aldığı telefonla aynı değildi. 15.000 lira çöpe gitti. Esnaflara öncelik vermeli ve onları desteklemeliyiz. Telefonla alışveriş yaparken sadece tüccarlar değil işletmeler de teşvik alabiliyor."