Konya’nın 4 ilçesinde kaçakçılara operasyon: 19 kişi gözaltına alındı

Konya’nın 4 ilçesinde kaçakçılara operasyon: 19 kişi gözaltına alındı
Konya'da polis ekiplerinin kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonda 19 şüpheli yakalandı. Ekipler, operasyon çerçevesinde çok sayıda ürüne el koydu.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçakçılara karşı başlattıkları operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Selçuklu, Karatay ile Meram ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 iş yeri, 1 konut ve 3 araç arandı. Aramalarda ise kaçak ürünlerin üretilip satıldığı belirlendi.

Konya’nın 4 ilçesinde kaçakçılara operasyon

Aramalarda 4 bin 674 kozmetik eşya ve 2 bin 290 paket sigaranın yanı sıra bin 550 litre kadar akaryakıt, 29 cep telefonuyla bir otomobilin ele geçirildiği bildirildi.

"Araçta binlerce silah parçası bulundu"

KOM ekibinin Ereğli İlçesi'nde silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonlar sonucunda araçta yapılan aramalarda namlu, tetik, çekiç, pim ve yaylardan oluşan 9 bin 165 silah parçası ele geçirildi. 1 kişi tutuklandı.

Konya’nın 4 ilçesinde kaçakçılara operasyon

"Tarihi eser kaçakçılarına tutuklama"

Ayrıca ekip, şehir dışından gelen üç kişinin şehirden tarihi eserler satın almak istediğini tespit ettikten sonra bir operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında tarihi eser olarak değerlendirilen 1 adet gölet heykeli ile taşınmaz kültür varlığı olarak değerlendirilen 1 adet mezar taşına el konuldu. 7 kişi tutuklandı.

Gözaltına alınan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanması sonrasında adliyeye sevk edildiği bildirildi.