Konya’nın Derbent ilçesi yılın il karına kavuştu!

Konya’nın Derbent ilçesi yılın il karına kavuştu!
Kasım ayının ilk yarısında yaz havasının yaşandığı Konya'da kış başlangıcı sert geçti. İki gün boyunca devam eden fırtına ve şiddetli yağış yer yer kara dönüştü. Yılın ilk karı Konya'nın Derbent ilçesine düştü.

Türkiye'nin tahıl depolama bölgesi olan Konya'da üreticilerin gözü ve kulağı ağırlıklı olarak meteoroloji haberlerine odaklandı. Üç gün önce müjdeli haber geldi, bu tahminler gerçekleşti ve herkes sevindi.

Kavurucu yaz sıcağı sonrasında nihayet Konya'da beklendiği gibi yağmur yağdı. Kent genelinde sonbahar sona ererken iki gün boyunca şehrin büyük bölümünde fırtına ve şiddetli yağmur yağdı. Yağmur ve fırtına, birkaç küçük kaza dışında büyük bir hasara, ölüme veya yaralanmaya neden olmadığı bilgisi paylaşıldı. Yüksek irtifalarda karı görmek Konya halkını oldukça mutlu etti.

Konya’nın Derbent ilçesi yılın il karına kavuştu!

“KONYA`NIN KARADENİZİ”

Konya'nın Derbent ilçesi yılın ilk karıına kavuşurken, kar fıptoğrafklarını paylaşan başkan Hüseyin Ayten, “Konya`nın Karadenizi olarak bilinen Derbent'imize yılın ilk kar yağışı gerçekleşti. Allah memleketimize bereket dolu yağışlar nasip etsin. şeklinde ifadeler kullandı.