Konya'nın en prestijli caddesi Karatay'da hazırlanıyor!

Konya'nın en prestijli caddesi Karatay'da hazırlanıyor!
Konya'da seyahati kolaylaştırmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Karatay Belediyesi tarafından ilçede ulaşım ağlarından biri olan yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki kanal yolunu yapmak için çalışılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya'da trafiği rahatlatan yollara ilişkin yaptığı açıklamada, "Karatay'a yeni yol kazandırıyoruz ve bu yolun önümüzdeki yıllarda Konyamıza hizmet etmesini diliyoruz. Umarız faydası olur." dedi.

Geçen asfalt sezonunda olduğu gibi Karatay Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri llçe merkezi ve aynı zamanda n ücra tüm ilçelerde yol yapımı, bakım, onarımı, asfaltlama çalışmalarında yoğun mesai harcıyor.

Bu kapsamda 'Kanal Caddesi'nin ilk bölümünün bu yıl tamamlanması bekleniyor. Ekip, Konya'nın ve ilçedeki ulaşım ağlarından biri olan Kanal Yolu'nda önemli çalışmalar yapıyor. Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde genişletilecek olan yol, gelişler için 3 şerit, gidişler için 3 şerit olmak üzere 6 şerit olacak. Bisiklet yollarının da bulunacağı yolun ilk bölümünün bu yıl tamamlanması bekleniyor.

Konya'nın en prestijli caddesi Karatay'da hazırlanıyor

"Karatay'a yeni bir prestij yolu getiriyoruz"

Söz konusu cadde üzerinde yapılan çalışmaların yerinde incelenmesini gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptığı açıklamasında asfalt sezonunda altyapısı tamamlanmış tüm alanlarda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarına işaret etti. Başkan Kılca, açıklamasının devamında ise, "Merkez ve merkez kısmına uzak bölgelerde tüm ekiplerimiz ile birlikte altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimizin bir kısmı yeni yollar ve yol iyileştirme çalışmaları yapıyor, birkaç ekibimiz de asfalt yollarda ve asfalt yollarda çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"Kanal Yolu Geçidi de şehir hastanemiz olan ilçemiz için önemli bir ulaşım ağıdır." diyen Başkan Kılca, konuşmasına şöyle devam etti:

Konya'nın en prestijli caddesi Karatay'da hazırlanıyor

"Konya Caddesi yerine karayolu ile Karaman Yolu'na bağlanıyor. Yani çevre yolunun yerini alan işlek bir caddedir. Hatırlatmak gerekirse Akabe mahallemiz, Çataltomek mahallemiz, İstiklal mahallemiz, Karakulak mahallemiz, Karaaslan Üzümcü mahallemiz, Karaaslan Dede mahallemiz ve Elmacı mahallemizden başlayıp Karaman Otoyolu'na çıkan 30 metre genişliğinde bir bulvar burası.. Altyapı teşkilatlarımız buranın altyapısını yavaş yavaş geliştiriyor. Caddeyi de asfaltlama ve asfaltlama sürecindeyiz. Bir yol projemiz var. O yüzden Karatay'a yeni ve prestijli bir cadde kazandırıyoruz ve bu caddenin Konya ve çevremize uzun yıllar hizmet etmesini temenni ediyoruz. Kanal Sokağımızın Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum”