Konya'nın gözde esnafı azmi ve çalışkanlığı tüm önyargıları kırdı!

Konya'nın gözde esnafı azmi ve çalışkanlığı tüm önyargıları kırdı!
Konya'da 'eleman alımı' haberiyle merakını uyandıran kasaplık işine başlayan Ülkü Mariye Yentürk, yaklaşık 2 yıl kadar önce açtığı kendine ait bir dükkanda müşterilere hizmet veriyor.

Yedi yıl önce Uşak Üniversitesi'nin Sosyoloji Bölümü'nü bitiren Ülkü Mariye Yentürk (28), kendi şirketini kurmak için çalışmalarına başladı. Bu süreç içinde bir kasap dükkanında "İşe Alım İlanı" yazısını gören Yentürk, o günden itibaren çalışmaya başlamıştır. Zamanla kendini geliştirdi ve dört yılda mesleğinde ustalaştı.

Karapınar'da açtığı mağazada iki yıl boyunca müşterilerine hizmet veren Yentürk, hizmeti ve güler yüzü ve hoş sohbetiyle kısa sürede en sevilen bayilerden biri haline geldi. Mesleğinin değerini kanıtladığına inandığını söyleyen genç kadın okul yıllarının öncesinde milli judocu olduğunu anlattı.

Konya'nın gözde esnafı azmi ve çalışkanlığı tüm önyargıları kırdı

9 yıldır profesyonel olarak spor yaptığını belirten Yentürk, 2008-2009'da Türkiye ikincisi olduğunu söyledi. Yentürk, 2012 yılında üniversite okumak için spor hayatını noktaladığını ifade ederken üniversiteden mezun olduktan sonra bir iş yerinin camında "eleman aranıyor" ilanıyla meslek hayatını şekillendirdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"İlk başta sekreterlik ya da paketleme bölümü personeli olaağımı düşünmüştüm ama sonra her şeyi öğrenmeye başladım. Daha önce ilgi duyduğum kesimcilik hoşuma gitti. Sonra iş yeri açtım. İş kurduğumda çevremdekiler tarafından eleştirildim. Kasaplık erkeklerin yapacağı bir ticaret olarak bilinir. "Üç ay dükkânı kapatabilirsin, erkek işine karışma." Bu tür tepkilerle karşılaştım ama o düşünceleri yok etmeye kararlıydım ve başardım. Bir kadın istediğini yapacaktır. Sığır eti kemiklerinden ayırıyorum. Kendi kuzu pirzolamı, sosislerimi ve diğer her türlü şeyi yapıyorum."

Konya'nın gözde esnafı azmi ve çalışkanlığı tüm önyargıları kırdı

Zorluğuna rağmen işini çok sevdiğini söyleyen Yentürk, "Kuzuları kısa süre içinde parçalayabiliyorum. Müşteriler şaşırıyor çünkü ben işyerimde tek kadın kasabım. Hele kadın müşterilerim benden çok memnunlar." dedi.

Müşterilerden Cengiz Akyıldız, Ülkü Mariye Yentürk'ün hazırladığı eti beğendiğini belirterek, “Bütün akraba ve dostlarıma etlerini etlerini burdan almalarını söyledim. Hepimiz memnunuz. Temizlik ve güvenlik çok önemlidir. Bu, bir kadın kasabın elinden gelenin en iyisini yapabileceği anlamına geliyor." diye konuştu.