Konya'nın ilgi odağı Akyokuş Palye projesinde sona gelindi!

Konya'nın ilgi odağı Akyokuş Palye projesinde sona gelindi!
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve yapımı devam eden Akyokuş Parie tesisi, Akyokuş Köşkü ile beraber şehre değer üzerine değer katacak. Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay, proje hakkında yaptığı açıklamasında 25 metre yüksekliğindeki şelalesi, 21.000 metrekarelik yürüyüş platformu, 1.000 metrekarelik açık ve kapalı şelale kafesi ve aynı zamanda seyir terası ile ziyaretçilerine Konya'nın en güzel manzaralarından birini sunacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacağını öngördüğü Akyokuş Palye projesinin tasarımı için çalışmalara devam ediyor. 

Konya'nın ilgi odağı Akyokuş Palye projesi

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin detayları ile ilgili bilgiler verirken Akyokuş bölgesinde faaliyet göstermesi için başlatılan Akyokuş Kasrı ile beraber palye düzenlemesindeki çalışmaların sürdüğünü belirterek, katıldıkları projenin Konya'nın en güzel projelerinden biri olduğunu söyledi.

Akyokuş Palye'nin panoramik manzaranın görülebileceği bir yer olduğundan bahseden başkanb Altay, bu projenin Konya'nın marka değerini büyük ölçüde artıracağını ifade etti.

Konya'nın ilgi odağı Akyokuş Palye projesi

Köşkün büyümesiyle önemli bir eğlence alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Altay, “Konyalı hemşerilerimizin yanı sıra bölgede ve yurtdışından gelen misafirlerimizin şehrimize keyifli zaman geçirebilecekleri kaliteli mekan inşa etmekteyiz. Akyokuş Palyesi; 25m yüksekliğinde şelalesi, 21.000m2 yürüyüş alanı, 1.000m2 kapalı ve açık alanları içeren şelale cafesi ve rasathanesi ile ziyaretçilerin Konya'yı en iyi şekilde görebilecekleri yerlerden biri olacaktır. Şehrimize çok yakıştı. Hedefimiz bu iki yatırımı kısa sürede hayata geçirerek vatandaşımızın hizmetine sunmak” dedi.

Konya'nın ilgi odağı Akyokuş Palye projesi