Konya'nın yeni vali yardımcısı Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış oldu

Konya'nın yeni vali yardımcısı Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış oldu
Bayramören kaymakamlığı görevini yürüten Fatmagül Dalmış'ın Konya vali yardımcılığına atandığı bildirildi. Böylece Fatmagül Dalmış, Konya'nın ilk kadın vali yardımcısı oldu.

Bayramören ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Fatmagül Dalmış, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte Konya vali yardımcılığına atandı. Konya’nın ilk kadın vali yardımcısı olarak görevine başlayan Dalmış, daha öncesinde Bozkır kaymakamı ve Derbent'te de kaymakam vekili olarak görev almıştı.

FATMAGÜL DALMIŞ KİMDİR?

Konya'nın yeni vali yardımcısı Bayramören Kaymakamı Fatmagül Dalmış oldu

1988 yılında Ankara'da dünyaya gelen Fatmagül Dalmış, Ortaokul ve liseyi Ankara'da bitirdi. Kırıkkale Üniversitesi'ni kazanan Dalmış, Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Daha sonra, 2017 yılında Kaymakam Adaylık Sınavını kazanarak yönetici olarak kariyerine başladı. Stajını Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı'nda tamamlayan ve akabinde Denizli-Serinhisar'a kaymakam vekili olarak atanan Fatmagül Dalmış, Sakarya'da özel bir müfettiş eşliğinde teftiş stajını tamamladıktan sonra Paris Büyükelçiliği ile Paris Başkonsolosluğu'nda yurt dışı stajını bitirdi.

Şiran'da ve Bozkır'da kaymakamlık görevini yürüten Dalmış, son olarak Bayramören Kaymakamlığına atandı. Konya Vali Yardımcılığı görevine atanan Fatmagül Dalmış, iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor.