Konyaray Banliyö Hattı ne zaman açılacak? Ak Partili vekil açıkladı!

Konyaray Banliyö Hattı ne zaman açılacak? Ak Partili vekil açıkladı!
AK Parti'nin Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konyalıların merakla bekledikleri Konya Metrosu ile Konyaray Banliyö Hattı projelerine ilişkin güncel durum hakkında bilgiler verdi.

Konya Metrosu ile Konyaray Banliyö Hattı projelerinde son durum tüm Konyalılar tarafından meeakla bekleniyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan AK Parti'nin Konya Milletvekili Mehmet Baykan, son güncek durum hakkında bilgiler verdi.

Konyaray Banliyö Hattı ne zaman açılacak

Mehmet Baykan, Konya Metrosu ihale işlemlerinin 2 Ekim 2019'da yapıldığını hatırlatarak “Kazanan firmaya dış finansman sağlanamaması nedeniyle proje henüz başlamadı, kredi işlemleri devam edecek.

Yasal formalitelerin tamamlanmasının ardından inşaata başlanacak. Birçok büyük proje gibi AK Parti hükümetimizin bu projesi de mutlaka hayata geçirilecektir" dedi.

Konyaray Banliyö Hattı ne zaman açılacak

Organize sanayi bölgelerinde çalışanların ulaşım sorununu çözen Konyarai projesine ilişkin değerlendirmede bulunan Baykan, şunları söyledi:

"27 Nisan 2023 tarihinde Konya İstasyonu ile birlikte Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkezi arasında bağlı bir firma ile inşaat işi sözleşmesi imzalandı. Konyarai Banliyö Hattı inşaatının ilk etabı 28 Nisan 2023 tarihinde şantiyeye teslim edilerek inşaat çalışmalarına başlandı. İnşaatın yaklaşık yüzde 20'si tamamlandığında organize sanayi dahil ulaşım büyük ölçüde rahatlayacak, servis araçlarının şehir içi trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak"