Konyaspor, bugün Pendikspor maçında tüm Dünya'ya mesaj verecek!

Konyaspor, bugün Pendikspor maçında tüm Dünya'ya mesaj verecek!
Konyaspor, bugün Pendikspor ile oynayacağı maçta siyah forma giyecek ve maçın gelirini Gazze'de inşa edilecek olan hastaneye gönderecek. Yeşil-beyazlı takım İsrail zulmüne karşı seslerini tüm dünyaya duyurmaya çalışacak.

Konyaspor'un bugün Pendikspor ile oynayacağı maçta siyah forma giyeceği ve maçın gelirini Gazze'de inşa edilecek olan hastaneye göndereceği bildirildi.

"Savaş suçlarını en güçlü ifadelerle kınıyoruz"

Açıklamanın ilk kısmı Konyaspor Kulübü'nün internet sitesinde yayınlandı. “Gazze'de yaşanan trajik olayları tüm kamuoyu gibi biz de kaygıyla izliyoruz. Kadın, çocuk ve masum insanların tedavilerinin yapıldığı iki hastanenin bombalanarak yüzlerce sivilin ölmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bölgeye bir an önce barış ve huzurun hakim olmasını diliyor, savaş suçunu ise şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, dil, din, etnik köken ne olursa olsun tüm uluslararası toplumu Gazze'deki sivil halkı harekete geçmeye çağırıyoruz."

Konyaspor, bugün Pendikspor maçında tüm Dünya'ya mesaj verecek

"Maç siyah formayla oynanacak"

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, maçın ısınma bölümünde Özgür Filistin tişörtü, maç boyunca ise siyah forma giyecekleri belirtildi. Açıklamanın içeriğinde, "Konyaspor kulübü olarak Cumartesi günü oynanacak olan lig maçında Gazzeli çocukların çığlıklarını duyacağız ve karşılık vereceğiz. A takımımız Cumartesi günü oynayacağımız lig maçında Gazze'deki çocukların seslerine cevap verecektir. Maç ısınmaları sırasında Özgür Filistin tişörtü ve siyah forma giyilecektir." denildi.

Gelir Gazze’ye bağışlanacak!

Konyaspor kulübü, maçtan elde edilecek gelirin bağışlanacağını duyurdu. Duyuruda, "Kulübümüz ayrıca turnuvadan elde edilecek tüm geliri Gazze'de hastane inşaatına bağışlayacak. Konyaspor'un büyük taraftarları, Filistin ve Gazze halkıyla dayanışmalarını göstermek için koreografi yapacak. İnsanlığı en temel değerlerden mahrum bırakan bu saldırıların acısını yaşıyor ve tarihte benzeri görülmemiş bu vahşetten yaralananlara acil şifalar diliyoruz." şeklinde ifadeler kullanıldı.