Konyaspor'lu Ahmet Çalık'ın adı ölümsüzleştirildi!

Konyaspor'lu Ahmet Çalık'ın adı ölümsüzleştirildi!
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Konya'ya yaptığı ziyareti sırasında Ahmet Çalık Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Bak, açılış sırasında yaptığı konuşmasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın önemli hedeflerinden biri çocukların bağımlılıktan, uyuşturucudan, alkolden, kötü alışkanlıklardan korumak için sporu tabana yaygınlaştırmaktır. Bağımlılıkla mücadele, amatör spor kulüplerinin desteklenmesi ve çocuklarımızın kulüplere kazandırılması." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Belediyesi ile Darıca Belediye'nin ortaklaşa düzenlediği Nenehatun Ahmet Çalık Spor Kompleksi'nin açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kompleksin kurdelesini diğer katılımcılarla birlikte kesti. Burada bir konuşma yapan Bakan Bak, kent yönetimlerinin en önemli görevlerinden birinin gençlere yatırım yapmak, spor tesisleri oluşturmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'de Avrupa'nın, hatta dünya genelinde genç tesisler, stadyumlar, kapalı spor müsabakaları, yüzme havuzları, atletizm pistleri gibi çok önemli tesisler var. Şehir yönetimlerinin özellikle dikkat ettiği önemli konulardan biri de genç nesle yatırım yapılması, spor tesisleri yapılması ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasıdır. Bakanlık olarak çocuklarımızı bağımlılıktan, uyuşturucudan, alkolden ve kötü alışkanlıklardan korumak için sporu tabana yaygınlaştırmak, bağımlılıkla mücadelede en önemli hedeflerimizden biri amatör spor kulüplerini desteklemek ve çocukları kulüplere götürmektir. Çocuklarınızı spor sahalarına götürün. Kötü alışkanlıklardan ise mümkün olduğu kadar uzak durmalıyız. Anneler olarak çocuklarınızla konuştuğunuzdan emin olun. Bu kötü alışkanlıklardan kaçınmak için çocuğunuzu dinleyin. Onlarla vakit geçirin, ellerinden tutun ve onları amatör çalışmalar yapan spor kulüplerine, yüzme havuzlarına ve tesislere götürün. Bu çok önemli"

Konyaspor'lu Ahmet Çalık'ın adı ölümsüzleştirildi

"ÇOK ŞANSLIYIZ"

Spora yatırım yapmanın çok önemli olduğunu belirten Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Spora yapılan 1 lira, 10 lira getiriyor. Sağlığa geri döner, güvenliğe geri döner, toplumsal barışa geri döndüğünü görürüz. Spora yatırım yapmak faydasız değildir. Geleceğimiz olan bu gençlik sporuna yapılacak yatırımlar hayati önem taşıyor. Çok şanslıyız. Spor alanından gelen, amatör grubun imkanlarını çok iyi anlayan, Türk sporunu iyi anlayan bir başkanımız var. Onun liderliğinde Türkiye genelinde binlerce tesis inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. Türkiye, Avrupa'nın en genç stadına sahip ve sonuçlar geçtiğimiz salı günü açıklandı. Türkiye ve İtalya, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ortak ev sahipliği yapacak. Umalım ki gençlerimiz vrupa Futbol Şampiyonası'nı bu stadyumlarda canlı izleme şansına sahip olsunlar. İkinci olarak Hırvatistan'ı 1-0 yenen Türk takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası, Almanya ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma yolunda büyük avantaj elde edecekleri. Ayrıca, yarın akşam City'de oynanacak Letonya maçı için teşekkür ederiz. Konya maçını kazanıp Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanarak önemli bir avantaj elde etmeyi umuyoruz."