Konya’ya eğitim almaya gelen Filistinli öğrencilerden Gazze'ye destek çağrısı!

Konya’ya eğitim almaya gelen Filistinli öğrencilerden Gazze'ye destek çağrısı!
Konya'da yaşayan Filistinliler İsrailli katilin vahşetine tepki gösteriyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde tıp fakültesinde eğitim alan öğrencilerden Filistinli Baha Almasri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına son verilmesi için dünyanın dört bir yanından destek çağrısında bulundu.

Konya'da yaşayan Filistinliler İsrail saldırılarının durdurulması adına küresel dayanışma çağrısında bulundu. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu Filistinli Haya Alsafadi, eğitim amacıyla Konya'ya geldiğini söyledi. İsrail saldırılarından dolayı ülkesine gidemediğini belirten Alsafadi, dünyanın olup bitenleri neden yeterince dile getirmediğini anlamadığını ifade etti.

Ailesinin tamamının Gazze'de olduğunu anlatan Alsafadi, şu ifadeleri kullandı:

Konya’ya eğitim almaya gelen Filistinli öğrencilerden Gazze'ye destek çağrısı

"Ailemden haber alamıyorum. Saldırılar ve bombalamaların yanı sıra yiyecek, su ve elektrik sorunları da var. Sorun her yönüyle çok ciddi. Filistin'e maddi ve manevi destek çok kıymetli. Uzun yıllardır zulme uğrayan Filistin, özellikle Gazze fiilen kendi haline bırakılıyor. Bu sefer hâlâ yalnızdı. Lütfen sesimizi duyun. Her dakika çok sayıda insan hayatını kaybediyor ve bunların hepsi sivil, kadın ve çocuk.

Artık sesimizi duyun. Herkes bir şeyler yapabilir. Başlamak, adım adım ilerlemek zorundasınız. Sadece Müslümanlardan değil herkesten destek bekliyoruz. Ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Her sabah uyandığımızda şunu soruyoruz: “Onlar iyi mi? » Düşünmek o kadar zor ki anlatamıyorum. Herkes "Ailen iyi mi?" diye sordu. diye sordu ama emin değildim. Umarım iyidirler."

"GAZZE'de güvenli bölge kalmadı"

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Tıp Fakültesinin son sınıf öğrencisi olan Filistinli Baha Almasri, İsrail'in hastaneler dahil sivillerin yaşadığı birçok yeri yok ettiğine, Gazze'de artık güvenli bölge kalmadığına dikkat çekti.

İsrail'in vahşice davrandığını söyleyen Almasri, şunları söyledi:

Konya’ya eğitim almaya gelen Filistinli öğrencilerden Gazze'ye destek çağrısı

"Babam Endonezya'da bir hastanede doktor olarak çalışıyordu. Ailemin diğer üyeleri farklı yerlerde yaşıyor. Bu saldırıda sevdiği kişiyi kaybetmeyen Filistinli kalmadı. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Bazı ailelerin hepsi katkledildi. Gazze'nin yarısı artık tamamen yok. Dünyanın bu soykırıma tanık olmak yerine müdahale etmesi gerekiyor. Rabbimden bir kapı açmasını diliyorum. Bu baskı devam etmeyecek"

Dünyanın İsrail konusunda sessiz kaldığını aktaran Almasri, "Babamın hastanede olması nedeniyle bu haberi alma şansım oldu. Ailenin durumu çok kritikti, elektrikler tamamen kesildi, sadece küçük bir jeneratör kaldı. Hastanedeki durum çok zordu.

İsrail'in işgalini çok iyi bildiğimiz için okulların, hastanelerin bombalanmasına şaşırmıyoruz ama Ümmet'in, özellikle dünyanın sessiz kalması onları daha da cesaretlendirdi. Daha önce hiç hastanelere bu kadar açık bir şekilde saldırma cesaretine sahip olmamıştı. Şu anda sadece hastaneleri vurmuyor, aynı zamanda hastaneleri malzeme ve elektriksiz bırakıyor. Büyük bir soykırım yapılıyor. Şimdi Gazze'de güvenli diyebileceğimiz bir yer yok." diye konuştu.