Konya'ya kar uyarısı: Kar yağışı kapıda! Önce sağanak yağış ardından kar..

Konya'ya kar uyarısı: Kar yağışı kapıda! Önce sağanak yağış ardından kar..
Hava sıcaklıklarının yağışlı bölgelerde bir miktar düşse de ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde kalmaya devam edeceği değerlendirilirken Konya için yağmur ve kar yarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege Denizi'nin iç kesimlerinde, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde rüzgar ağırlıklı olarak güney yönlerden orta şiddette, kuvvetli rüzgar hızında (40 ila 60 km/saat) esecek. Son değerlendirmeye göre, Marmara bölgesi, Ege Denizi, Batı Akdeniz, Kuzeybatı İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in batı kıyı kesimi, Yozgat'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kırıkkale, Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de havanın yağmurlu ve bulutlu olması bekleniyor.

Konya'ya kar uyarısı

Meteoroloji ve atmosfer bilimcisi Kuttusi Demir, hava durumu verilerinin ardından Konya'dan veriler paylaştı. Demir, “ECMWF dışında diğer modellere yönelik beklentiler iyi” dedi. Demir konuşmasınun devamında "İl genelinde lokasyonlara göre ortalama 7 ila 25 kg arasında yağış bekleniyor. Bunlar 13-15 Kasım dönemine ilişkin en son tahminlerdir. Bu durumların yanı sıra kısa vadede oldukça başarılı olan iki model daha var. Bolam ve Hermes. Konyamızı çok güzel yağışlar bekliyor” ifadelerini kullandı.

KONYA'DA 19 KASIM'DA KAR BEKLENİYOR

Kar yağışı tahminini veren Kuttusi Demir, şöyle konuştu: “19 Kasım'da Konya'ya ani bir kar yağışı gelebilir. Süre henüz uzun olduğundan bunu net olarak söylemedim, kesin olacağını da söylemedim. Son 3-4 güncelleme ise 19 Kasım kar yağışına odaklandı. Şehir Merkezinde ağırlıklı olarak Batı ve Batı bölgelerde bekleme var. Ben de bu durumdayım. Gelişmeler oldukça bilgilendirmeleri yapacağım."