Konya'ya turist taşıyan otobüs kaza yaptı! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı

Konya'ya turist taşıyan otobüs kaza yaptı! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı
Denizli'den yola çıkan ve Konya'ya Taylandlı turistleri taşıyan tur otobüsünün otomobille çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetmişti. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan 44 yaşındaki Nutthaphan Jiwakeait'in de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Kaza, Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Çardak ilçesi girişindeki havalimanı kavşağında meydana geldi.

KONYA'YA TURİST GETİRİYORDU

Denizli'den Taylandlı turistleri Konya'ya taşıyan İbrahim Tork'un idaresindeki 34 AE 1422 plakalı turist otobüsü, kavşakta yan yoldan kontrolsüz çıktığı iddia edilen avukat Şükriye Şule U'nun kullandığı 64 ABN 370 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı.

Konya'ya turist taşıyan otobüs kaza yaptı

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tur otobüsü kavşakta kayarak tabelaya çarptı. Kazada otobüste bulunan turistler, tur rehberi, şoför ve araç sürücüsünün de aralarında bulunduğu 29 kişi yaralandı. Kaza yerine çevre sakinlerinin talebi üzerine sağlık, itfaiye, polis ekipleri yönlendirildi. Yaralılar ambulanslara alınarak Çardak ve Denizli'de bulunan hastanelere kaldırıldı.

Konya'ya turist taşıyan otobüs kaza yaptı

Sağlık ekipleri tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan, başına aldığı darbe sonucu ameliyata alınan tur şitketinin rehberi Mehmet İlhan (31) ve Taylandlı turist Suwicha Yamsuk'un (50) hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Durumu ağır olan ve devlet hastanesinde tedavisi devam eden Nutthaphan Jiwakeait isimli turistin de doktorların tüm çabasına rağmen kurtalımadığı bilgisi paylaşıldı. Böylece ölü sayısı 3'e yükseldi.

Hayatını kaybeden Rehber Mehmet İlan'ın naaşı, defnedilmek üzere memleketi olan uğla'nın Menteşe ilçesinde getirildi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde otopsinin yapılmasının ardından iki Taylandlı turistin naaşları hava yoluyla evlerine getirilecek.