Kurban Bayramı öncesi Konya'ya 3 TIR kurbanlık geliyor!

Kurban Bayramı öncesi Konya'ya 3 TIR kurbanlık geliyor!
Büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu Van'da Kurban Bayramı öncesi Konya'ya kurbanlıkların geldiği bildirildi.

Van'da yetiştiricilerin yetiştirdiği hayvanlar, ilk olarak Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol ediliyor ve daha sonrasında onaylanan hayvanlar canlı hayvan taşıma araçlarına yükleniyor. Bu hayvanlar; Ankara, İstanbul, İzmir, Konya gibi büyük şehirlere götürülüyor.

Çobanlardan Ensari Coşkun, yaptığı açıklamada hayvanları bir süre yaylada ve ahırlarda beslediğini söyledi. Coşkun, Kurban Bayramı öncesi yetiştirmek için büyük emek harcadıkları hayvanları satışa çıkardıklarını belirterek, sığırların 90-150 bin liraya alıcı bulduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı öncesi Konya'ya 3 TIR kurbanlık geliyor

Çiftçi Ozan Demir ise, şimdiden kurbanlık hayvanları pazara sunmaya başladıklarını belirterek, “Koçlarımız 8-12 TL'ye, koyunlarımız 4-6 bin liraya alıcı buluyor. Bu yıl küçükbaş hayvana talep daha fazla. Buradaki yayla verimli olduğu için eti lezzetlidir. Bu yüzden daha çok seviyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Mehmet Şirin Oflaz, kentte hayvan talebinin çok yüksek olduğunu, kurban taşıyan 3 TIR'ı Adana ve diğer illere göndereceklerini söyledi.