Meke Gölü’nün kurtarılma reçetesi 'Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi'nde!

Meke Gölü’nün kurtarılma reçetesi 'Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi'nde!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay, yaptığı bir açıklamada, 2021 yılında tamamlanarak hizmete girecek olan 'Karapınar Atık Su Arıtma' tesisinden çıkan arıtılmış atık suyun dünyanın nazar bocuğu olarak tanımlanan Meke Gölü'nü beslemek için kullanılacağını duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün ikmal alanındaki yerleşim birimlerinde devam ettirilen atık su arıtma tesisi ile ilgili projeler, kademeli olarak hayata geçiriliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Söz konusu projeler hakkında önemli bilgiler verirken Karapınar'a ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulduğunu, 2021 yılında devreye girecek olan atıksu arıtma tesisinden arıtılan suyun dünyanın nazar boncuğu olarak tanımlanan Meke Gölü’nü beslemek için kullanılacağını açıkladı.

Meke Gölü’nü 'Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi' kurtaracak

MEKE GÖLÜ ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞUYOR

Kurdukları arıtma tesisleriyle çevrenin korunması ve arıtılan suyun tekrar kullanılmasının mümkün olduğunu söyleyen Başkan Uğur İbrahim Altay, projeler ile ilgili verdiği bilgilerde şu ifadeleri kullandı:

“Atık suların çevreye verdiği olumsuz etkilerini ortadan kaldırmanın yanı sıra atık su arıtma tesisi kurduk. 2033 nüfuslu Karapınar biyolojik ileri atıksu arıtma tesisimizin 2021 yılında devreye alınması planlanıyor. Meke Gölü'nü beslemek için yine gelişmiş filtrasyon prosesleri yoluyla bu tesiste arıtılmış atık su sağlamak için gerekli olan geri dönüşüm tesisi ile ilgili de inşaat çalışmaları başlatıldı.

Meke Gölü’nü 'Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi' kurtaracak

Çevre, Şehircilik Baanlığı'nın desteğiyle Meke Gölü'ne su ulaştıracak geri dönüşüm tesisimiz, Karapınar'ın su arıtma tesisi atıkları ile entegre olacak şekilde inşa ediliyor. Atıksu arıtma tesisine yaklaşık 8,5 kilometre mesafedeki Meke Gölü'nü beslemek için ihtiyaç duyulan isale hatlarını çekerek günde yaklaşık 7.000 metreküp su temin edebileceğiz. Meke Gölü'ne yılda 2.532.000 metreküp suyun tam kapasite ile taşınması nedeniyle Meke Gölü'nün bir an önce eski ihtişamına kavuşmasını bekliyorum."