Meram'da özel öğrencilerin okul malzemelerini çalan 4 hırsız tutuklandı!

Meram'da özel öğrencilerin okul malzemelerini çalan 4 hırsız tutuklandı!
Konya'da gece saatlerinde okula baskın düzenleyerek toplam 463 bin liralık ders kitaplarını çalan 4 hırsız ile çalınan ders kitaplarını satın alan 4 kişinin polis ekiplerinin gerçekleştirdiği titiz çalışma sonucu yakalandığı bildirildi.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Alakova Mahallesi'ndeki Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okuluna 4 hırsız girdiği bilgisi veridli. Okul yetkililerinin hırsızlığı polis ekibine bildirmesinin ardından Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı.

HIRSIZLIK İÇİN TİCARİ TAKSİ BULMUŞLAR

Polisin olay yerinde yaptığı inceleme ve CCTV kamera kayıtlarına göre, zanlıların gece saat 01.00 sıralarında ticari taksiyle okula geldikleri ardından okula girerek özel eğitim öğrencilerinin kullandığı alet, dikiş makinesi ve bilgisayarları çaldıkları belirlendi. Çalınan eşyalarının değerinin ise tam 463 bin lira olduğu belirtildi.

Konya'da özel öğrencilerin okul malzemelerini çalan 4 hırsız tutuklandı

ŞÜPHELİLER POLİSTEN KAÇAMADI

Polis güvenlik kamerası görüntülerine dayanarak olaya karışan zanlıların kimliklerini belirlerken ekipleri şüphelileri yakalamak için harekete geçti ve hırsızları çalınan bazı eşyalarla birlikte yakalayıp gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde tespit edilen hırsızlıkla ilgili materyaller de bulundu.

Zanlılarla yapılan ön görüşmelerde şahıslar, çalınan malzemelerin bazılarını hurda geri dönüşüm işiyle uğraşan 4 kişiye sattığını itiraf ettiler. Polis ekiplerinin zanlının iş yerinde yaptığı aramada, okuldan çalınan malzemeler ile daha önce binadan çalınan ve hurdacılara satılan malzemelerin de aralarında bulunduğu faili meçhul bir soygunu da ortaya çıkardıkları belirtildi.

Konya'da özel öğrencilerin okul malzemelerini çalan 4 hırsız tutuklandı

İş yerlerinde çeşitli hırsızlık olaylarında ele geçirilen 26 adet banyo bataryasının, 2 tane koski su sayacının, 4 adet ısı toplama vanası, 13 adet farklı marka ve renklerde kablo demeti ve 185 adet olmak üzere 2 metre uzunluğundaki alüminyum korkuluğa el konulduğu öğrenildi.

Okul malzemelerini çalan 4 hırsız çıkarıldıkları mahkeme jeyeti tarafından tutuklanırken, çalınan malzemeleri satan 4 şahsın ise suç mallarını satmalarından haklarında dava açıldığı kaydedildi.