Meram'da sahte dolarla cep telefonu almak isteyen kalpzanlara polis baskını!

Meram'da sahte dolarla cep telefonu almak isteyen kalpzanlara polis baskını!
Konya'da 2 kişinin bir reklam sitesinden buldukları ikinci el cep telefonu satıcısıyla görüştükleri öğrenildi. Şüpheliler, cep telefonlarını sahte dolarlarla satın almak için bir cep telefonu satıcısıyla görüştü. Ayrıca zanlılar, yerel esnaftan alışveriş yapmak için sahte dolar kullandı. Kısa süre sonra ikili polis baskınıyla tutuklandı.

Konya'nın Meram ilçesinde iki zanlı, bir reklam sitesinde gezinirken buldukları iki adet kullanılmış cep telefonu almak istediler. Satıcıyı, yeri ve saati öğrendikten sonra zanlılar, sahte dolarlarla telefonu 750 dolara satın aldı. 750 doları bozmak için sarrafa giden telefon satıcısı ise doların sahte olduğunu öğrendi. Durum hemen polise bildirildi.

Cep telefonu esnafını dolandıran zanlıların, daha sonra mahalle esnafıyla alışveriş yaptıkları belirlendi.

POLİS BASKINIYLA ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Meram'da sahte dolarla cep telefonu almak isteyen kapzanlara polis baskını

Şüphelilerin alışveriş yaptığı esnaf, doların sahte olduğunu anlayınca polisi aradı. Bu ihbarın hemen ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler harekete geçerken şüpheliler kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındılar.

Polis ekipleri zanlının evinde arama yaptı. Yapılan aramada ise çok sayıda sahte dolarlar ele geçirilirken tutuklanan iki zanlı ile birlikte hareket ettiği tespit edilen M.R. adlı bir şahsın da yakalandığı bilgisine ulaşıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Leyla K. ve Ahmed I.'nın yanı sıra M.R. adlı şahsın emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi. Leyla K. ile Ahmed I.'nın çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği öğrenilirken M.R.'nin ise adli kontrolle serbest bırakıldığı belirtildi. Polisin konuyla ilgili tahkikatı devam ediyor.