Meram'da tarihi gün! İmarsız yerleşim alanı kalmadı..

Meram'da tarihi gün! İmarsız yerleşim alanı kalmadı..
Meram Belediyesi, imar başvuruları tamamlanan Çaybaşı ve Pirebi mahallelerinde mülkiyet tapusu dağıtımına başladı.

Meram Belediyesi, imar başvuruları tamamlanan Çaybaşı ve Pirebi mahallelerinde mülkiyet tapusu dağıtımına başladı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iki mahallede 176.330 metrekarelik alanda çalışmaların tamamlandığını ve yeni mülklerin yasal sahiplerine dağıtımına başlandığını belirterek, “Meram’da toplu imar uygulamasını gerektirexcek olan mahalle kalmadı. Dolayısıyla bireysel başvuruları devam ettirmiş olsak da son toplu tapu dağıtımı ile ilgili törenimizi de gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Meram'da tarihi gün! İmarsız yerleşim alanı kalmadı

Meram Belediyesi'nin Çaybaşı ve Pirebi ilçelerinde 176.330 m2'lik alanın imar çalışmalarını tamamlandığı bildirildi. Meram Belediye Binası'nda düzenlenen törenle hak sahiplerine sahiplik belgeleri dağıtılmaya başlandı. Hak sahiplerinin katılımıyla düzenlenen tapu devir teslim töreninde Pirebi maghallesinin muhtarı Özkan Aşık ile Çaybaşı mahallesinin muhtarı Metin Maşalı’nın da katılım gösterdiği tapu teslimi töreninde bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şunları söyledi:

“Meram artık imar sorunu olmayan bir ilçe haline geldi ve bu aşamada beklentiler karşılandı. oplu düzenleme ve kapalı uygulamalar da tamamlanmıştır. İmar değişiklikleri ve bireysel başvurular sürse de artık toplu tapu tahsisi olmayacak”

Meram'da tarihi gün! İmarsız yerleşim alanı kalmadı

“ÇALIŞMALARIMIZDAN SONUÇ ALDIK”

Verilen mülkiyet haklarının yoğun çalışma, yoğun süreçler ve özverili çalışmalar sonucu elde edildiğini vurgulayan Başkan Kavuş, görevlerine başladıkları ilk günü itibariyle kendilerine duyulan güvenin sonuna kadar hakkını vermeye çalıştıklarını söyledi. Süreç boyunca bu konuya çok fazla emek ve zaman harcadıklarını kaydeden Kavuş, “Yerel yönetimlerin görevi şehrin güçlü bir şekilde planlı ve sağlıklı gelişmesini sağlamaktır. Meram'ın bu gelişmeyi sağlamak için ciddi ve önemli derecede beklentileri var. Ve bugün üstüne düşeni yapan Meram'ın çok yol kat ettiğini söyleyebilirim. Ve neredeyse hiçbir planlama sorunu olmayan, beklentileri karşılayan bir mahalle haline geldi. Bunun en iyi kanıtı yeni mülkiyet haklarının dağıtımıdır” dedi.