Meram'ın kültürünü tanıtacak müze inşaatında sona gelindi!

Meram'ın kültürünü tanıtacak müze inşaatında sona gelindi!
Meram şehrinin bu bölgeye kazandırdığı 'Meram Şehri ile Yaşam ve Kültür Müzesi'nde sona gelindi. Belediye Başkanı Kavuş müjdeli haberi verirken "Meram kültürünü tanıtmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Müzedeki şantiyeyi gezen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavus, ekipten inşaat süreciyle ilgili bilgi alırken Başkan Kavuş, Konya ve Meram'a dair birçok malzemenin yer aldığı müzenin yakın zamanda ziyarete açılacağının müjdesini verdi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımı tamamlanmak üzere olan "Meram Kenti ve Yaşam ve Kültür Müzesi"ndeki çalışmalarda incelemelerde bulundu. Başkan Kavuş, Meram şehrinin tarihini ve kültürünü yaşatmak için Dutlu Caddesinde hayata geçirmek üzere olduğu projenin durumunu değerlendirerek, müzenin yakın gelecekte ziyaretçilerini ağırlayacağının müjdesini paylaştı.

Meram Şehri ile Yaşam ve Kültür Müzesi

“Müzemizin tarihimizi, kültürümüzü anlatmak ve yaşatmak açısından derin bir anlamı var.”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya ve Meram'ın yaşam kültürünün korunması ve yeni nesiller için aktarılması amacıyla yapılan çalışmaların tüm özellikleriyle derin anlam taşıdığına dikkat çekerek, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Dutlu Sokak üzerinde aynı avluda, birbirine bakan iki geleneksel Konya evi ve arkasındaki üzüm bağlarından oluşan müzemizi tamamladık. Tarihin en güzel örneklerinden biri olan müzede halkımızı tarihi bir yolculuk yapacağız. Tarihin, kültürün, doğanın önemli eserlerini ve gezi rotasını burada oluşturduk.Meram Ziyaretçilerin, özellikle yeni neslin kültürümüzde neler var diye öğrenmesini ve hatta deneyimlemesini sağlayacağız. Meramlı'nın tarihini ve kültürünü etnografik olarak anlatacağız. materyal ve animasyonlarla nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor, bu sayede değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde sunuyor ve aktarıyoruz."

Meram Şehri ile Yaşam ve Kültür Müzesi

“KONYA VE MERAM’A AİT NEREDEYSE HERŞEY MÜZE’DE OLACAK”

İnşaat mesleğinin en güzel örneklerinin sergilendiği bu projede, evi ve Meram'la doğumundan ölümüne kadar ilişkisi olan Konyalı'nın tüm yaşamının, mozole önünde parça parça sergileneceği belirtildi. Kavuş, “Ziyaretçiler aynı zamanda birçok etkinlik ve yemeği de deneyimleme fırsatı bulacak. Konya ve Meram eşyalarının sergileneceği, hediyelik alanda ise bazı eşyaların satışı yapılacak. Müşterilerimizi çocuk, damat, gelin gibi mankenler karşılayacak. Müzede oturma odası, gelin-damat odası, mutfak, kiler, mangal, bağ, meyve bahçesi gibi Konya'ya ait her şey yer alacak. Tiyatroda kına, çetnevir ve evliliği sergilenerek ziyaretçilere anlatılacak. Mümkün olduğunca detaylı bir çalışma yaptık. Bu müzeyi yeni ziyaret eden ziyaretçilerin Konya kültürüne dair çok şey öğrenebileceğine dair bir algı var. Sergilenenlerin deneyimlerini yaşatması müşterilerimiz için de özel bir güzellik olacak. Önce şehrimize ve Meram’a hayırlı olsun” dedi.