Meteoroloji Konya’ya 'sarı kod' uyarısı yayınladı! 2 gün çok kuvvetli yağacak

Meteoroloji Konya’ya 'sarı kod' uyarısı yayınladı! 2 gün çok kuvvetli yağacak
Meteoroloji Dairesi, Konya ve ilçeleri için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Pazar ve pazartesi günü kent genelinde kuvvetli yağmur ile birlikte karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Bu kapsamda vatandaşların su baskınları, buzlanma, don, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Konya ve ilçelerine hem yağmur hem de kar uyarısı yapıldı. Güney-orta Anadolu'da şiddetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji'nin sarı kod uyarısında şu ifade yer aldı:

"Son değerlendirmeye göre 1 Ocak 2024 Pazar günü sabah saatlerinde başlayan İç Anadolu'nun güneyi, kuzey ve batı Konya ile Aksaray'ın güneyinde sağanak yağışlar, zamanla karla karışık yağmura dönecek. 

Meteoroloji Konya’ya 'sarı kod' uyarısı yayınladı

Yağışlar yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı olarak görülecek. Vatandaşların, olası su baskınları, ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor."

Açıklamada; Pazar günü saat 06.00'da başlayan yağışların Pazartesi gecesi saat 03.00'e kadar devam etmesinin beklendiği de belirtildi.