MTA haritayı yeniledi! Konya'da 4 ilçe diri fay hattı üzerinde..

MTA haritayı yeniledi! Konya'da 4 ilçe diri fay hattı üzerinde..
Maden Tetkik Arama Müdürlüğü (MTA) aktif fay haritası güncellendi. Bu kapsamda Konya'nın dört ilçesi aktif faylar üzerinde yer almaktadır. İşte deprem riski taşıyan ilçeler..

Maden Tetkik Arama Müdürlüğü (MTA) tarafından yapılan son çalışmayla birlikte diri fay haritası yeniden güncellendi ve kamuoyunun bilgisine sunuldu. Haritada toplam 485 aktif fay görüntülendi.

Harita incelendiğinde Konya, Aydın, Bursa'nın dışında Düzce, Hatay, Kocaeli, Manisa, Sakarya gibi çok sayıda şehrin aktif fayların geçtiği bölgelerde yer aldığı görüldü.

KONYA'NIN 4 İLÇESİ RİSK BÖLGESİNDE..

MTA haritayı yeniledi! Konya'da 4 ilçe diri fay hattı üzerinde..

Ülke genelinde meydana gelen depremler nedeniyle MTA diri fay haritalarına yönelik talepler arttı. Aktif fay haritalarına göre aralarında Konya'nın da bulunduğu 45 il depreme neden olabilecek fay hatları üzerinde bulunuyor. Bu illerin çoğu Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu Fay Hatları üzerinde yer almaktadır.

Haritayı inceleyen Jeofizikçi Mehmet Sarper Celasun, son fayın paniğe yol açmaması gerektiği uyarısında bulunarak şunları söyledi: Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı büyük deprem üreten ana kırıklarımızdır. Kırıkların üstüne inşaat yapmak iyi bir fikir değil, bu nedenle bu haritaları güncel tutmak, bunların üzerine inşaat yapmadığınızdan emin olmak açısından çok yararlı olabilir"

Celasun, ayrıca inşaat çalışmalarının belirlenen alanların dışında yapılması gerektiğini vurguladı.

Konya'da deprem riski taşıyan ilçeler ise şöyle; Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın