MTA'dan onay çıktı! Konya küçük kristal taş dünyasının merkezi haline geliyor..

MTA'dan onay çıktı! Konya küçük kristal taş dünyasının merkezi haline geliyor..
Konya'da edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Ramazan Karapınar, karıncalar tarafından taşınan küçük kristal taşı fark ederek fotoğrafını çekti ve taşın sosyal medyadaki tanıtım sayfasına gönderdi. Cevap karşısında şoka uğrayan Karapınar, durumu MTA'ya bildirdi.

Konya'da milyonda bir görülen olay meydana geldi. Beyşehir’de edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Ramazan Karapınar, karıncalarının küçük kristal taşlar taşıdığını fark etti. Karapınar, karıncaların taşıdığı şeye yaklaştığında hayatının en büyük şokunu yaşadı. Karınca ile taşın detaylı videosunu çeken Karapınar, videoyu sosyal medyada doğal taş tanıtım sayfasında yayınladı.

Ramazan Karapınar, küçük kristal taşın kuvars taşı olduğunu öğrenirken durumu hemen MTA'ya bildirdi. cevher sektörüne ve insanlara enerji verdiği bilinen taşların Konya'da bulunma ihtimalinin yüksek olduğu varsayımıyla taşlar test edilmek üzere MTA'ya gönderildi. MTA, taşı inceleyerek kuvars olduğunu belirledi.

MTA'dan onay çıktı! Konya kristal taş dünyasının merkezi haline geliyor

"Konya'dan tüm dünyaya yayılacak"

Alınan bilgiye göre taşların test edilmesinin ardından Konya'nın rezervleri ve menşei de test edilecek. Oluşumunun ve menşeinin belirlenmesi halinde Konya, bu küçük kristal taşın coğrafi işaret başvurusunda bulunmayı planlıyor. Türkiye'nin bazı bölgelerinden gelen kuvars taşlarının çok küçük boyutlarda kristalleşmesi, duvar ustalarını ilk kez şaşırttı. Taş madeni Konya'da olursa Konya küçük kristal taş dünyasının merkezi haline gelecek.