Pençe Kilit şehidi Musa Esat Kaya, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı!

Pençe Kilit şehidi Musa Esat Kaya, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı!
Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin açtığı taciz atışları sonucu şehit olan Kıdemli Piyade Çavuş Musa Esat Kaya, memleketi Konya'ya son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı alanına teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu Kıdemli Piyade Çavuş Musa Esat Kaya şehit oldu.

"Şehit ateşi Konya'ya düştü"

Musa Esat Kaya, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Kaya ile ilgili acı haber, askeri yetkililer tarafından Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi'nde yaşayan annesi Şerife ve babası Mehmet Kaya'ya bildirildi.

Şehadet ilanının ardından evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Üç kardeşi olan Kaya'nın, 3,5 yıl kadar önce Kadriye Kaya ile evlendiği ve Mehmet Ali adında 2 yaşında bir oğlunun olduğu söyleniyor.

Şehit aileleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu..

Musa Esat Kaya, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

TSK'ya ait askeri uçak ile memleketi Konya'ya getirilen piyade çavuş Musa Esat Kaya, ilk olarak Hocacihan Hanaybaşı semtindeki babasının evine götürülerek helalik alındı. Helallik alınmasının hemen ardından şehidin naaşı Musalla mezarlığının ibadet alanına götürüldü. Kılınan namazın ardından şehit Musa Esat Kaya, Konya Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidimizin cenazesine Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte protokol üyeleri, askeri personel, ailesi, yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.