Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor!

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor!
Çocukluklarından beri pilot olma hayalini gerçekleştirmek için Konya'ya gelen gençlerin, Konya Ticaret Odası'nın (KTO) Karatay Üniversitesi pilotluk bölümünden mezun olan ilk öğrenciler arasında olacakları öğrenildi.

Burundi'de doğan Ali Ndikumana, Antalya'dan Ramazan Kemi ve Hatay'dan Sema Pasinli, pilot hayallerini gerçekleştirebilmek adına Karatay Üniversitesi'nin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun pilot bölümünü seçti. Bölümün ilk mezunları arasında yer alacak gençler, daha önce birçok firmadan iş teklifi aldıkları için geleceğe umutla bakıyor. 25 yaşındaki Ali Ndikumana, Türkiye'ye gelip eğitimini Türkiye'de tamamlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'de dünya standartlarıyla eşdeğerde havacılık eğitimi verildiğini öğrendiğinde eğitim alabilmek adına Konya'ya geldiğini söyleyen Ndikumana, "Çocukluğumdan beri uçaklara çok ilgim vardı. Her zaman pilot olmak istedim. Şu an şükredebilirim, son sınıftayım, sondayım. Çok çalışmam gerek. Başvurular yaklaşmakta. THY, Pegasus, SunExpress gibi firmalara başvuru yapmak için birçok fırsatımız var. Onun için çalışıyoruz, çabalıyoruz” dedi.

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor

Ndikumana, gösteri uçuşlarının kendisini özellikle heyecanlandırdığını, bundan dolayı da Türk Yıldızları'nı ve SOLOTÜRK'ü çok sevdiğini belirterek, "En sevdiğim şey Türk Yıldızları. Bir gün bizi Türk Yıldızı'na götürdüler. Onları ziyaret ettik. Oradalardı. Çok iyi eğitildik ve uçuşu gerçekleştirdik. Nasıl yaptıklarını gösterdiler. Çok güzel bir gündü." diye konuştu. Ndikumana, dönem sonu pilot olarak mezun olmanın heyecanını yaşadığını ve mesleğini hakkıyla icra etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor

"Kariyerimi hem sürücü hem de yönetici olarak sürdürmek istiyorum"

Mezun olmaya hazırlandığını söyleyen 22 yaşındaki Ramazan Kemi, şunları söyledi:

Antalya havalimanı yakınlarında yaşadığımda çocukluğumdan beri her gün uçak görürdüm. Bu merakım üzerine yapılan araştırmalar sayesinde Karatay Üniversitesi'nde pilotluk okuyabileceğimi öğrendim ve buna karar verdim. Lise hayatımda bunun için çok çalıştım ve kazandım ve başardım. Çok mutluyum, gururluyum, hedefime ulaştım”

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor

Hayalini gerçekleştirmek için çok çaba gösterdiğini anlatan Kemi, “Ben de endüstri mühendisliği bölümünden mezun oldum. Ayrıca çalıştığım havayolu şirketinde yönetici pozisyonuna geçmek istiyorum. Kariyerimi hem pilot olarak hem de yönetici olarak sürdürmek istiyorum. Beni bu yolda motive eden Türk Silahlı Kuvvetleridir. Kuvvetlerinin başarıları, dünyaya ve SOLOTÜRK'e meydan okumaları, Türklerin havada, sınırsız ve özgürce birçok şeyi yapabileceğini kanıtlamıştır. Biz gençler de bu yolu takip etmeli ve gerekirse askeri ya da sivil olarak dünyaya kanıtlamalıyız. Umarım gelecekte bunu gösterebilirim." dedi.

"İlham kaynağı Sabiha Gökçen"

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor

Pilot olmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen 22 yaşındaki Sema Pasinli, bu hayalinin peşinden koşabilmek adına 4 yıl önce Hatay'dan Konya'ya geldiğini anlattı. Mezun olmak için gerekli adımları tamamladıklarını ve artık mezuniyet belgelerini almayı beklediklerini belirten Pasinli, şunları söyledi:

“Çok heyecanlıyım. Bizim için hem uzun hem de yorucu bir süreç olduğu için sonuna geldik. Aslında coşku, kaygı ve kaygı hepsi birbirine karışıyor. Bildiğiniz gibi sektörümüz özeldir. Şu anda kendimi çok güzel hissediyorum. Umarım gelecekte güzel şeyler olur. Büyük şirketleri hedef alacağız. Hatta bazılarına başvurduk ve şimdi işe alım e-postasını bekliyoruz”

Özel bir havayolu şirketinden teklif aldığını belirten Pasinli, "Mezun olup işe başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz" derken konuşmasında "Okulumdan da teklif aldım. Burada kalıp öğretmen olmak istiyorum ama havayolu şirketi benim için iyi olur" ifadelerini de kullandı.

Pilot olma hayallerine kavuşmak için Konya'yı seçen gençlere iş teklifleri yağıyor

İlham kaynağını Sabiha Gökçen'den aldığını belirten Pasinli, şöyle konuştu:

"Annem 'Sabiha Gökçen'i örnek alalım' dedi. Çünkü o her zaman ilkleri başaran bir kadın. Anneme verdiğim sözü tutuyorum. İlk mezun olan ben oldum, bu okulda ilk solo uçuşu yaptım. lk kez deneyimlemeyi seviyorum. Anneme verdiğim sözü tutuyorum. Sabiha Gökçen gibi bende ilkleri yaşamayı çok istiyorum ve bunu sürdürmek için elimden geleni yapacağım.