PKK'nın yurt dışı kasasından sorumlu üyesi Konya polisinden kaçamadı!

PKK'nın yurt dışı kasasından sorumlu üyesi Konya polisinden kaçamadı!
Terör örgütü PKK'nın kurucu üyelerinden ve yabancı terör örgütleri adına toplanan paraların üyelerinin ailelerine dağıtılmasından sorumlu Ali Haydar Kaytan'ın (Fat kod adlı) küçük kardeşi Güllüşan Kandemir, Konya polisi tarafından düzenlenen başarılı operasyonun ardından tutuklandı. Zanlının evinde son 30 yıla ait örgüt arşivi bulundu.

Konya polisi terörle mücadele timi, terör örgütü PKK'ya yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Ekip, güvenlik güçlerinin uzun süredir hedefi olan Güllüşan Kandemir'in izini tespit etti.

İKİ KARDEŞİ DE PKK'DA

Güllüşan Kandemir'in iki erkek kardeşi de PKK kontrolündeydi. Kardeşlerinden biri de terör örgütü PKK'nın kurucu üyelerinden Ali Haydar Kaytan (kod adı Fuat) ile silahlı terör örgütü PKK'yı kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekmekte olan Hayati Deniz Kaytan'dı..

PKK'nın yurt dışı kasasından sorumlu üyesi Konya polisinden kaçamadı

TEM Şubesi'nden bir ekip uzun süre onları takip etti ve şahsın Ereğli bölgesinde kaldığını tespit ettiler. Hemen operasyon başlatan TEM Şube Müdürlüğü ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Güllüşan Kandemir'i evinden düzenlediği operasyonda yakalayıp tutukladı.

"1990'lardan günümüze PKK örgütsel arşivleri"

Bir örgüt üyesinin evinde yapılan aramada çok önemli bir belge bulundu. 1990'lardan günümüze örgüt içi eğitim, kullanılan yollar, organizatörlerden gelen metinler, cezaevindeki terör suçlularının mektupları ve örgütün arşivlerindeki onbinlerce belge incelendi.

PKK'nın yurt dışı kasasından sorumlu üyesi Konya polisinden kaçamadı

"Yurt dışında topladığı yardımı PKK'lıların ailelerine dağıttı!"

Ayrıca gözaltına alınan Kandemir'in yabancı terör örgütü PKK'ya bağlı kulüp ve örgütler tarafından örgüt mensupları ve ailelerine yardım amacıyla toplanan gelirleri dağıttığı öğrenildi. TEM'e bağlı ekiplerce gözaltına alınan örgüt üyesinin emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldığı öğrenildi.