Saatte 110 km ile geliyor! Konya ve ilçelerine yetkili kurumlardan uyarı üstüne uyarı..

Saatte 110 km ile geliyor! Konya ve ilçelerine yetkili kurumlardan uyarı üstüne uyarı..
Konya ve ilçelerine art arda uyarılar yapıldı. Yetkililer, AKOM, AFAD ve belediyeler kent sakinlerini yarın etkili olacak olan kuvvetli fırtına konusunda uyararak son derece dikkatli olmalarını istedi. Fırtınanın yarın (18 Kasım 2023) saatte 110 km hızla Konya'ya ulaşacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji; Özellikle Konya'nın 16 ilçesindeki halkı uyardı. Bu açıklamanın ardından tüm kuruluşlar alarma geçirilirken, vatandaşların da dikkatli olmaları istendi.

KONYA VALİLİĞİ VE AKOM'DAN UYARI

Konya Valisi'nin meteorolojik uyarı metni konusunda vatandaşlardan dikkatli olmalarını istemesi üzerine, Konya İl Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) şunları söyledi: "18 Kasım Cumartesi güney ve güneydoğuda fırtınanın ortasında rüzgarın esmesi bekleniyor. Konyalı vatandaşların; çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksama durumları, baca gazı zehirlenmesi şeklindeki olumsuzluklara karşı hem dikkatli hem de tedbirli olmaları gerekmektedir."

Saatte 110 km ile geliyor! Konya ve ilçelerine yetkili kurumlardan uyarı üstüne uyarı

AFAD TÜM TELEFONLARA SMS GÖNDERİYOR

AFAD, Konya'da yaşayan tüm vatandaşların cep telefonlarına şu mesajı gönderdi:

“Meteorolojik tahminlere göre yarın Konya'da sağanak yağış ve şiddetli fırtına bekleniyor. Su baskını, yıldırım düşmesi, su baskını, çatıların uçması, trafiğin aksaması gibi durumlara karşı dikkatli olun..."

BELEDİYELER ÖNLEM ALDI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimizde yaşanması beklenen kuvvetli ve uzun süreli fırtınanın yol açabileceği olumsuzlukların yaşanmaması için Karatay Belediyesi olarak gereken tüm li tedbirleri alıyoruz; Vatandaşlarımızdan dikkatli ve dikkatli olmalarını rica ediyorum.”