Sandık görevlilerine 1 Nisan günü için idari izin kararı!

Sandık görevlilerine 1 Nisan günü için idari izin kararı!
Sandık Kurulu'nda görevli memurların 1 Nisan Pazartesi günü izinli olarak sayılacakları bildirildi.

Türkiye, beş yıl süreyle görev yapacak yerel yönetim yetkililerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü oylama yapacak. Seçim gününde sandık kurullarında görev yapan memurların izne ayrılıp ayrılmayacağı yönünde sorular ortaya çıktı.

AÇIKLAMA GELDİ!

1 Nisan Pazartesi günü kamu personellerinin idari izinli olarak sayılacakları bilgisi paylaşıldı.

Sandık görevlilerine 1 Nisan günü için idari izin kararı!

"SEÇİME KATILAN ÇALIŞANLARA İDARİ İZİN"

Söz konusu karara ilişkin yazıyı sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürü Metin Kıratlı, açıklamasında 31 Mart pazar günü yapılacak olan 'Mahalli idareler Genel Seçimleri'nde görevli olacak sandık kurulu başkanlarıyla bir üyesinin, Seçim Temel Hükümleri ile Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun 22. ve 23. maddeleri içeriğinde belirtilmiş olan usul ve esaslar kapsamında kamu görevlilerinin arasından belirlenmil olduğu vurgulayarak;

"Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde her belediye başkanının, belediye meclisinin, il meclisinin ve seçim kurulu başkanının oy pusulalarının olmasından dolayı seçim belge ve malzemelerinin seçim kurullarına teslim edilmesi şarttır. İlçe düzeyinde seçimler gece geç saatlere kadar sürmektedir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız, seçim komisyonunda görev yapan memurların 1 Nisan Pazartesi günü tam gğn olmak kaydıyla idari izinli sayılmasını uygun görmektedir.”