Selçuklu Belediye Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalılara 'Sıfır Atık' çağrısı!

Selçuklu Belediye Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalılara 'Sıfır Atık' çağrısı!
Konya'da Selçuklu Belediyesi, gelecek nesillere sıfır atık bilinci kazandırmak amacıyla ilçe okullarında "Sıfır Atık" eğitimlerine devam ediyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Konya halkına sıfır atık konusuyla ilgili bir çağrıda bulunarak, "Tüm vatandaşlarımızı gönüllü olmaya ve sıfır atık konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

Sıfır atık seferberliğini tüm platformlarda sürdüren Selçuklu Belediyesi, kitleleri bilinçlendirmek amacıyla okullarda sıfır atık eğitimlerine devam ediyor. Bu çerçevede Selçuklu Belediyesi'ne bağlı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ile sıfır atık konusunda düzenli eğitim kursları da tüm hızıyla sürüyor. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen eğitimde çevre seferberliği ve sıfır atıkla gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılması hedefi vurgulandı. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, konuyla ilgili yağtığı konuşmasında sıfır atık çalışmalarının karşılığını aldıklarını söyledi.

Sıfır atık çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

Selçuklu Belediye Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalılara 'Sıfır Atık' çağrısı!

“Selçuklu okullarında atıksız çevre konusunda farkındalığın artırılması ve giderek artan bir kitleye sıfır atık eğitimi verilmesi amacıyla sıfır atık eğitimleri düzenliyoruz. Daha temiz bir çevre gelecek nesiller için de iyi bir yaşam ortamı sağlıyoruz. Selçuklu Belediyesi'ne bağlı klim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün düznelediği eğitimlerde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli olarak kullanılması, atıkların azaltılması, atıkların ayrıştırılması için neler yapabiliriz şeklinde anlatılarak daha iyi yaşanabilir çevre için sorumluluğumuza dikkat çekiyoruz.

Geri dönüştürülebilir atıkların toplanması ve ekonomiye kazandırılması adına Selçuklu Belediyesi olarak bir süre önce sıfır atık politikasını hayata geçirdik. Bu misyonun sürdürülebilirliğinin önemli temelinden biri geleceğimiz olan çocuklarımıza sıfır atık konusunun bilincini aktarmaktır. Bu anlamda kurum olarak bir yandan sıfır atık araştırmalarına zemin hazırlıyor, bir yandan da geleceğimizin mimarı olan çocuklarda sıfır atık bilincini büyütüyoruz.

Selçuklu Belediye Başkan Pekyatırmacı'dan Konyalılara 'Sıfır Atık' çağrısı!

Aynı zamanda “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” adlı projeyi devam ettirerek verilen eğitimlerle önemli bir bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Bu yıl okullar yoğun bir şekilde yarışmaya katılmak için kayıt yapmaya devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı gönüllü olmaya ve sıfır atık konusuyla ilgili de hem gönüllü hem de duyarlı bireyler olmaya davet ediyorum.”