Selçuklu Belediyesi’nden üreticilere bal tadında hibe desteği!

Selçuklu Belediyesi’nden üreticilere bal tadında hibe desteği!
Konya'nın çalışkan üreticilerine değerli bir destek daha veriliyor. Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal ilçelerde hayvancılığın ve üretiminin geliştirilmesi amacıyla yürütülen ve kapsamı genişletilen “Yüzde 50 Arı Kovanı Desteği” için başvurular devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi'ne bağlı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kırsal alanda arıcılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi kapsamında Eğribayat İlçesi pilot bölgesinde başarıyla uygulanan “Arı Kovanı Desteği” projesinin kapsamı genişletilecek ve Tüm kırsal yerleşim alanlarında konuşlandırılacak. Bu kapsamda arıcılığı ve üretimi destekleyecek %50 destekli Arı Kovanı Desteğine başvurular 17 Ekim'de başladı.

24 Ekim'de sona erecek olan destek ile ilgili başvuru detaylarına www.selcuklu.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra uygun vatandaşlara 30 Ekim ile 6 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında SMS yoluyla bilgi verilecek.

Selçuklu Belediyesi’nden üreticilere bal tadında hibe desteği

“KIRSAL BÖLGEDE ÜRETİM VE İSTİHDAMA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Selçuklu'nun 33 kırsal ilçesinde tarımsal üretimi ve istihdamı yeniden canlandırmak için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şöyle konuştu:

"İlçemizin kırsal ilçelerinde ciddi bir üretim faaliyeti sürüyor. Hayvancılık yapılıyor fakat bu üretimin ivmesi azalıyor. Bu anlamda bu çıktının artırılması konusunda sorumluluk almaya karar verdik ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kurarak çalışmalarımıza başladık. Yönetimimiz aracılığıyla, Tarım İl Müdürlüğü, Konya İl Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde, tüm ilçelerimizde tarım, hayvancılık ve zanaat alanlarında üretimin artırılmasını, ürün çeşitliliğinin arttırılmasını, İstihdamı artırmak ve böylece kırsal alanlarda sömürgeleştirmeyi ve istihdamı artırmak istiyoruz.

Projelerimizden biri olan arı kovanları şeklinde başarıyla uyguladığımız Eğribayat ilçesinde genişleteceğiz ve tüm kırsal mahallelerimizde uygulayacağız. Üretime ve istihdama katkı sağlayacağına inandığım bu destek talebinden üreticilerimizi de yararlanmaya davet ediyorum”