Selçuklu Belediyesi'nden vatandaşlara flaş dolandırıcılık uyarısı!

Selçuklu Belediyesi'nden vatandaşlara flaş dolandırıcılık uyarısı!
Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan yazılı bir açıklamada Selçuklu Belediye Başkanı ile Başkan Yardımcılarının adları adına insani malzeme ve nakdi yardım talep eden kötü niyetli kişilere güvenilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Selçuklu Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde il yetkililerine iletilen şikâyetlerde, Konyalı vatandaşlar ve iş adamlarının çağrıldığı ve Selçuklu Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kaymakam isimleri tarafından çeşitli insani yardım kuruluşlarına bağış ile birlikte yardım malzemesi toplandığı yönünde bilgiler aldık. Banka hesap numaraları ile IBAN numaraları kötü niyetli ve dolandırıcılık amacıyla verilmekte ve bu hesaplara nakit desteği talep edilmektedir. Kent yöneticilerimizin selamları ve iş adamlarından ve hemşehrilerimizden alınan bilgiler sonrasında konuyla ilgili yasal işlem başlatıldı. Selçuklu Belediyemiz, kanunların izin verdiği sınırlar dahilinde, kurumsal kimliği dışında hiçbir bireysel yardım kampanyasına katılmamaktadır.

Vatandaşlarımızın bu konu karşısında duyarlı olmalarını ve bu kötü niyetli aktörleri kolluk kuvvetlerimize bildirme konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini umuyoruz. İlçe yöneticilerimizin isimlerini kullanarak yardım talebinde bulunanlar ve üretken vatandaşlarımızın iyi niyetini suiistimal edenler hakkında hukuki sürecin başladığını kamuoyuna saygıyla duyururuz."