Selçuklu'da bulunan tarihi hemşirelik binasında restore çalışmaları başladı

Selçuklu'da bulunan tarihi hemşirelik binasında restore çalışmaları başladı
Selçuklu Belediyesi, Konya Bölge Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 2009 yılında tarihi yapı olarak tescillenen eski hemşirelik binasını şehrin tarihi yapısını koruyarak restore etmeye hazırlanıyor.

Selçuklu belediyesi tarih ve kültür alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha eklediği bildirildi. Konya Koruma Kurulu kayıtlarındaki bilgilere göre, 1915 yılında inşaası yapılan ve 2009 yılında 3263 Sayılı Kurul kararı ile tarihi yapı olarak tescillenen tarihi hemşireler lojmanı binası Konya Yöresi Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından restore edilerek aslına uygun hale getirilecek.

“Tarihi Hemşirelik Binası’nı aslına uygun olarak restore ediyoruz"

Selçuklu'da bulunan tarihi hemşirelik binasında restore çalışmaları başladı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak geçmişin tüm tarihi eserlerine sahip çıkma konusunda önemli bir hassasiyetleri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Millet olarak tarihi dokumuzdan aldığımız ilhamı çevremize aktarmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerle bağ kurmak ve bu çaba kurum olarak en önemli misyonlarımızdan biridir. Selçuklu belediyesi olarak 5.000 yıllık geçmişe sahip ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Sille'de çok önemli bir tarihi restorasyona imza attık. Gevale Kalesi'nde ikinci etap restorasyon çalışmasını da bitirdik ve burada çalışmalarımıza devam ediyoruz

Bu çalışmaların yanı sıra Konya Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 2009 yılında tarihi yapı olarak tescillenen eski hemşire binasını da restore ederek tarihi yapısını koruyoruz. 1915 yılından bu yana tarihi bir miras olan bu yapıyla ilgili çalışmalarımız tamamlandığında geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları, obezite merkezi ve sigarayı bırakma merkezi olarak hizmet verecek. Tarihsel bir sadakatle bu çalışmalardan ilham alıyor ve bu vizyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Restorasyon çalışmalarını bu yılın kasım ayında tarihi dokusuna hiçbir zarar vermeden tamamlayacağız."