Selçuklu'da inşa edilen bu köprüden geçmeye kimsenin cesareti yok!

Selçuklu'da inşa edilen bu köprüden geçmeye kimsenin cesareti yok!
Konyalı turistlerin pek az tanıdığı bu köprü, adı ve efsane tarihiyle ön plana çıkmakta. Üzerinden kimsenin geçmeye cesaret edemediği köprü ürkütücü yapısı sakinleri korkutuyor.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yer alan 5.000 yıllık tarihi hazinelerden Şeytan Köprüsü, ürkütücü yapısıyla bölge sakinlerini korkutuyor. Gavur Köprüsü olarak da bilinen Şeytan Köprüsü'nün Sille'de ki sarp kayalığın arasına inşa edilediği görülüyor. Yerli ve yabancı turistlerin arasında çok fazla bilinmeyen köprüyü geçmeye cesaret edemeyen çok sayıda vatandaşın olduğu, bazen de düşen çocukların olduğu söyleniyor.

"Cilalı Taş Devri'nde inşa edilmiş!"

Selçuklu Şeytan Köprüsü

Araştırma sırasında köprüde Anadolu Selçuklu, Karamanoğulları'nın, Osmanlıların, Roma ve Frig dönemlerine ait unsurların keşfedildiği belirtilirken neolitik dönemde yapıldığı tahmin edilen şeytan Köprüsü'nün taş mimarisiyle birlikte devasa kanyon duvarları, adı onu bir sır olarak saklıyor. Eşsiz yapısı nedeniyle gezginlerin ve fotoğrafçıların vazgeçilmezi olmaya devam etmekte.

Şeytanla bir anlaşma yapıldığına inanılıyor!

Selçuklu Şeytan Köprüsü

Vadinin dar ve yüksek olması onu günümüzde daha az popüler kılan tarihi Şeytan Köprüsü'nün ismiyle ilgili birçok efsane var. Adını ürkütücü yapısından aldığı sanılıyor. Efsanevi bir hikayeye göre, köprüyü inşa eden mimar, şeytanın kendi canına ya da köprüden geçiş yapan ilk kişinin canına kıyması karşılığında köprüyü inşa etmek için şeytanla bir anlaşma yapmış ve bunun işe yarayacağına inanılıyordu.

Selçuklu Şeytan Köprüsü

Şeytan Köprüsü nerede?

Şeytan Köprüsü, Konya'nın merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Sille’de bulunuyor. Sille Seyir Tepesi'ne 290 metre mesafededir. Şehir merkezinden yolculuk süresi arabayla yaklaşık 22 dakika, 64 numaralı otobüsle ise 40 dakika sürüyor.