Selçukluların başkenti Konya'da göl kenarında bulunan saray görenleri büyülüyor!

Selçukluların başkenti Konya'da göl kenarında bulunan saray görenleri büyülüyor!
Günümüze ulaşan tek Selçuklu sarayı olarak bilinen Kubadabad Sarayı, geçmiş zamana anıklık etmemizi sağlayarak tarihe ışık tutuyor. Beyşehir Gölü kıyısında bulunan Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad'ın sarayındaki kazılar 43 yıldır sürüyor.

Kubadabad Sarayı, geçmişten günümüze tarihin izlerini taşıyan Beyşehir Gölü kıyısında bulunuyor. 43 yıldır kazıların yapıldığı Kubadabad Sarayı, Selçuklu döneminden kalan tek saraydır.Aynı zamanda Asya göçebe yaşamından Osmanlı saray yaşamına geçişe de tanıklık eden saray, çinileri ile birlikte mimari unsurlarıyla da öne çıkıyor.

14. YÜZYILIN BAŞLARINA KADAR KULLANILMIŞTIR

Kubadabad Sarayı

Saray hayatı, devlet düzenindeki bilgileri günümüze kadar koruyan Kubadabad Sarayı'nın inşaatına 1225 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı olarak bilinen Alaaddin Keykubad döneminde başlatıldı. 14. yüzyılın başlarına kadar kullanılan sarayda, padişahın ve maiyetinin hayatı hakkında bilgi alınabilecek çok sayıda figürlü ve hikâyeli çini bulunmaktadır. Sarayda bulunan nadide seramik eserler ağırlıklı olarak Karatay Müzesi'nde sergileniyor.

Kubadabad Sarayı

KUBADABAD SARAYI NEREDE?

Bir dönem Selçuklu tarihçisi olarak ün salan İbn Bibi'nin Selçuklu adıyla andığı ve günümüzde ayakta kalan tek Selçuklu sarayı olan Kubadabad Sarayı, bilindiği üzere I. Alaaddin Keykubad'ın (1220 -1236) emriyle Sadeddin Köpek tarafından yaptırılmıştır.

Kubadabad Sarayı

Saray, Gölyaka Köyü sınırları içerisinde, Konya Beyşehir-Isparta Yenişarbademli arası olan yola 5 km uzaklıkta yer almaktadır.