Sıfır atık bilinci Konyalı öğrencilere tiyatro oyunuyla aşılanıyor!

Sıfır atık bilinci Konyalı öğrencilere tiyatro oyunuyla aşılanıyor!
Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır atık farkındalık faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün Selçuklu Sanat Akademisi'nde öğrencileri sıfır atık konusunda bilinçlendirmek amacıyla "Elden Ne Gelirse” adlı oyunu sahnelediği bildirildi.

Sıfır atık bilincini daha geniş topluma yaymak amacıyla çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, bu yöntemleri tiyatro yoluyla farkındalık yaratmayı da içerecek şekilde genişletti. Selçuklu Belediyesi, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği ve Selçuklu Sanat Akademisi'nin işbirliğiyle Selçukur'da ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri ile ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerine “Elden Ne Gelirse” adlı oyunu sunuluyor.

Sıfır atık bilinci Konyalı öğrencilere tiyatro oyunuyla aşılanıyor

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunun amacı, öğrencilere sıfır atık konusunda farkındalık kazandırmak. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, söz konusu projeyle ilgili konuşurken “Daha temiz dünya arzusunun bilincinde olan öğrencilerimize güvenimiz tamdır." ifadelerini kullandı. Pekyatırmacı, belediyenin sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak ve bunu topluma kabul ettirmek için ciddi bir şekilde çalıştığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

Sıfır atık bilinci Konyalı öğrencilere tiyatro oyunuyla aşılanıyor

“Sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak çok önemli çünkü temiz bir çevre bize emanet, biz de onu gelecek nesillere emanet edeceğiz. İşimizi ciddiye alıyoruz. Temiz bir çevre ve öğrencilerde sıfır atık bilinci, aydınlık geleceğimizin teminatı, gelecek planlarımızın temelidir. Bu kapsamda Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Selçuklu Sanat Akademisi iş birliği yaparak ilçemizdeki ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ve aynı zamanda 5. sınıf ortaokul öğrencilerine "Elden Ne Gelirse” adlı oyun hediye edildi. Haftanın her günü okul servisiyle Selçuklu Konferans Merkezi'ne götürülen öğrencilerimiz, günde 3 seans yarım saat boyunca bu oyunu izliyorlar ve sıfır atık farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bu etkinliklerden her hafta 1.500 öğrenci yararlanıyor. Bu çalışmadan 25.000 öğrencinin faydalanmasını hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilerimizde çevre ve sıfır atık bilincinin ve düşünümselliğin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca uçağın gerçek geri dönüştürülmüş malzemelerden, madeni yağ varillerinden ve marangozluk atölyemizden çıkan hurda parçalardan yapılması, öğrencilerin anavatan koruma süreci ve sıfır atık konusunda farkındalıklarının artmasına önemli katkı sağlıyor. Biz bu çalışma boyunca öz kaynaklarımızla böyle bir çalışma gerçekleştirdik ve bundan da memnunum.Bu araştırmaya katkı sağlayan personelimizin yanı sıra etkinliğimize katılan okul, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etmek istiyorum.”