Tarım Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projeleri'ne Konya 33 proje gönderdi!

Tarım Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projeleri'ne Konya 33 proje gönderdi!
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan kırsal kalkınma alanlarında “Uzman Projesi” kapsamında hibe alan 1.200 projeye toplamda 300 milyon TL destek sağlanacak. 33 proje ile Konya bu projeden en çok yararlanan il olarak kayıtlara geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde uygulanacak olan 'Uzman Eller Projesi' kapsamında hak kazanan girişimcilere 250 bin TL'ye kadar hibe sağlanacağı bildirilmişti. Bakanlığın verdiği toplam hibe destek tutarı ise 300 milyon TL'dir.

Uzman Eller Projesi; kırsal ve çevre bölgelerde yaşayan ya da yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık ve aynı zamanda gıda ile su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında eğitim vermiş olan üniversitelerin fakülte-meslek yüksekokullarından mezun olan gençlerin işgücünün tarım, hayvancılık ve sağlık alanlarında ortaokul ve eşdeğer eğitim alanlarında istihdam yaratılmasına katkıda bulunmak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi mahsul, hayvancılık, alanlarında girişimciliği teşvik etmek ve eğitimli insanları bu faaliyetleri yürütmeye teşvik etmek; tarımsal üretim miktarı ile birlikte verimliliği artırmaktır.

Tarım Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projeleri'ne Konya 33 proje gönderdi

EN ÇOK KABUL EDİLEN PROJELER KONYA'DAN

33 projeden en çok yararlanan il ise Konya oldu. Konya'dan sonra 32 proje onayı alan Şanlıurfa geliyor; Diyarbakır'dan 28, Ankara'dan 26 ve İzmir'de ise 25 proje ile kabul edildi.

Projede en çok desteklenen temalar sırasıyla; Süt hayvancılığı, küçükbaş hayvancılık, besicilik, arıcılık ve bal üretimi ile keçiciliktir..