Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sınavsız 1500 işçi istahdamı! Konya'ya 87 kontenjan ayrıldı..

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sınavsız 1500 işçi istahdamı! Konya'ya 87 kontenjan ayrıldı..
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 1.500 tarım işçisi alımı gerçekleştirilecek. Başvurular bugün (13 Şubat) açılıyor ve 19 Şubat 2024'te sona eriyor. Peki, Konya'da hangi uzman gruplarına kaç kontenjan ayrılıyor? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1500 kişilik personel alımı için başvuru koşulları..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada bakanlığının 1.500 tarım işçisi işe alacağını duyurdu. Başvurular bugün (13 Şubat Salı) açılıyor ve 19 Şubat 2024'te sona eriyor.

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor!

Duyuru 19 Şubat'a kadar İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanacak. İlanda belirtilen kriterleri karşılayan adaylar, başvurularını ilan döneminde İŞKUR üzerinden yapacaklardır. Başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR'a ait 'https://www.iskur.gov.tr/' adresindem giriş yaparak başvurularını tamamlayabilirler.

Adaylar sınavsız kurayla belirlenecek. Çekiliş 27 Şubat 2024'te noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Çekiliş yeri ve zamanına ilişkin bilgiler ise Tarım ve Orman Bakanlığı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde duyurulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan sınavsız 1500 işçi istahdamı

Konya'da hangi meslek grubuna kaç görevlendirme yapılması planlanıyor?

Tarım işçisi olarak işe başvururken meslek grubuna ve kapasitesine bağlı olarak özel koşullar önem taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamu kuruluşlarında istihdam edilmek üzere işe aldığı 1.500 tarım işçisinden 87'si Konya'da istihdam edilecek.

Konya'da 81 kişi istihdam ediliyor. Bu kapsamda; Konya Veteriner Kontrol enstitüsü Müdürlüğü'ne 21 kişi alımı yapılacak. Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne 48 kişinin alımının yapılacağı planlanırken Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü'nde de 18 tarım işçisinin alınacağı bildirildi.