TÜİK, Şubay ayı enflasyon verilerini yayımladı!

TÜİK, Şubay ayı enflasyon verilerini yayımladı!
TÜİK tarafından yayımlanan enflasyon rakamlarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak ayında yüzde 4,53 artmasının yanı sıra geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67,07'ye ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kamuoyunun merakla beklediği enflasyon verilerşni yayımladı. TÜİK, Ocak ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) rakamlarını madde madde açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Şubat ayında tüketici fiyatları endeksinde bir önceki aya göre fark bir önceki ay verilerine oranla yüzde 4,53, geçen yılın aralık ay verilerine oranla yüzde 11,54, geçen yılın aynı ay verilerine oranla yüzde 67,07 ve 12 aylık rapor istatistiklerine göre de yüzde 55,91 oldu.

Geçen yılın aynı ay verilerine göre en düşük artışı kaydeden ana ürün grubu ise yüzde 43,44 ile giyim ile ayakkabı oldu. Öte yandan geçen yılın aynı ay verilerine göre en fazla artış gösteren ana grubun ise yüzde 94,78 oranıyla lokanta ile oteller grubu oldu.

TÜİK, Şubay ayı enflasyon verilerini yayımladı

Ana harcama grupları çerçevesinde ise 2024 Şubat ayı verilerinde bir önceki ay verilerine göre en düşük artışı kaydeden ana grubun yüzde 0,20 ile giyim sektörü ve ayakkabı sektörünün olduğu belirtildi. Öte yandan Şubat 2024'te bir önceki ay verilerine göre en fazla artış gösteren ana grup ise yüzde 12,76 ile eğitim olarak kaydedildi.

Endeksin kapsadığı 143 temel pozisyondan Şubat 2024'te 12 temel pozisyonun endeksi düşerken, 6 temel pozisyonun endeksi değişmedi.

125 temel başlık endeksinde bir artışın gerçekleştiği görüldü.