Türkiye'de ilk! Konya'da inşa edilecek binada, 'Amazon Ormanları’ havası..

Türkiye'de ilk! Konya'da inşa edilecek binada, 'Amazon Ormanları’ havası..
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını başlattığı belediye kütüphanesinin, Türkiye'nin en ikonik yapılarından birisi olacağı söyleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eski binasının yerine inşa edilecek belediye kütüphanesinin temel atma töreni düzenlendi. Konya Şehir Kütüphanesi, kütüphane, oturma odası, çalışma odası, okuma odası ve sosyal yapıyla çevredeki parkla bütünleşen, geleneksel mimari teknikleri modern teknolojiyle, tarihi referanslarla birleştiren bir yapı şeklinde inşa edilecek.

Türkiye'de ilk! Konya'da inşa edilecek binada, 'Amazon Ormanları’ havası

Mevcut duruma göre yeni uzantılar ekleyerek modernleştirelek olan bu binadaki proje tamamlandığında farklı yaş ve büyüklükte yaklaşık 200 ağacın yer aldığı doğal bir ortamda kitapseverlerin hizmetine açılacak.

"En ikonik binalardan biri olacak."

Açılış konuşmasını yapan Uğur İbrahim Altay, "Belediye olarak kente hizmet eden bu binayı betonun zayıf olması ve deprem riski oluşturması nedeniyle maalesef yıkmak zorunda kaldık. Ticari açıdan değerlendirildiğinde aslında birçok ilçe belediyesinin bütçesinin üzerinde ticari gelir elde edecek bir alan bu. Ağaçların içinde, onlara dokunulmadan mimari yapılar oluşturuldu. Önemli bir kültür merkezi haline gelecek. Birçok plan hazırlandı. Etrafı ağaçlarla çevrili olduğu için bu projeyi seçtik. Türkiye'nin en ikonik yapılarından birisi olacak. Türkiye'nin ilk karbonsuz binalarından biri şeklinde inşa edilecek. Gençlerin buluşma noktası olacak. Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerin kitaplardan öğrenebileceği bir yer olacak" dedi.