Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattı Konya’ya geliyor!

Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattı Konya’ya geliyor!
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye'de en uzun ikinci teleferik hattının Konya'ya getirileceğini söyledi. Uludağ'da teleferikten sonra en uzun teleferik hattını yapacaklarını belirten Başkan Pekyatırmacı, "Toplamda “5.1 km uzunluğunda olacak olan teleferik hattı Sille Seyir Tepesi girişinden başlayıp Gevale kalesinde son bulacak." dedi.

Selçuklu Belediyesi kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki dönemde Selçuklu'da kültürel projelerin yanı sıra sosyal yatırımlara da ağırlık veren önemli merkezler inşa edilecek. Düzenlenen kahvaltıya ev sahipliği yaparken Konya basınıyla buluşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, burada yaptığı konuşmasında Sille Seyir Tepesi ile Gevale Kalesi arasındaki fizibilite çalışması tamamlanır tamamlanmaz teleferiği şehre getireceklerini söyledi.

Sille Seyir Tepesi'nin alt kısmından başlayacak teleferiğin, teleferik gözlem tepesindeki çalışmaların geliştirilmesinin devam edeceği durak alanında geçici olarak duracağını belirten Başkan Pekyatırmacı, teleferik projesinin Gevale Kalesi'ne kadar uzanacağını söyledi. Pekyatırmacı, konuşmasının devamında “Teleferiğin toplam uzunluğu 5.1 km olacak. Bu da Bursa Uludağ Teleferiğinden sonra Türkiye'nin en uzun teleferiği olduğu anlamına gelmekte.

Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattı Konya’ya geliyor

Yani Türkiye'nin en uzun ikinci teleferiği hattı Konya ve Selçuklu'ya getirilecek” ifadelerini kullandı.

"SİLLE SEYİR TEPESİ’NE HAFTA SONLARI YAKLAŞIK 50 BİNDEN FAZLA ARAÇ GİRİŞ YAPIYOR"

Selçukluların önemli değerlerinden biri olan Sille'nin özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu kaydeden Başkan Pekyatırmacı, "Sille'de hafta sonları ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Erişim yolunu Baraja ve Tatköy olarak değiştirdik. Yoğunluğu biraz azalttık ama hala çok insan var. Hafta sonu Sille'ye 50 binden fazla aracın girdiğini tahmin ediyorum. Farklı cazibe merkezleri yaratmaya çalışmaktayız. Şehrimize gelen turist sayıları giderek artıyor. İnsanlar eskisinden daha fazla dışarı çıkıyorlar. Bu ihtiyaçları karşılayacak alternatif lokasyonlar yaratmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

‘KELEBEKLER VADİSİ ÇOK ÖNEMLİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU’

Kelebekler Vadisi'ne özellikle şehir dışından gelenlerin yoğun ilgisini çektiğini söyleyen Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Şehirlerin turizm potansiyelini artırmak istiyorsak alternatif alanlar oluşturmamız gerekiyor. Ama nitelikli yerlerin olması gerekiyor. Mesela Kelebekler Vadisi gerçekten şehrimizde önemli çekim merkezi haline geldi. Türkiye çapında ciddi reklam çalışması yürütüyoruz. Buraya gelen misafirlerle sohbet ediyoruz. Çocuklarının ısrarı üzerine İstanbul'dan hızlı trenle Kelebekler Vadisi'ne gittiklerini söylediler. Konya'da ciddi bir hareketlilik yakaladık. Ama sadece Kelebekler Vadisi'nin çok ilgi görüp burada kaldığını söylememek lazım. Farklı projeler de yapmamız gerekiyor. Çünkü gerçekten potansiyelimiz var." dedi.

Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattı Konya’ya geliyor

GEVALE KALESİ İÇİN KARŞILAMA MERKEZİ YAPILACAK

Gevale Kalesi'ne ziyaretçi merkezi yapacaklarını belirten Başkan Pekyatırmacı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Gevale'de Roma dönemine ait kalıntılar bulundu. Oraya bir de kabul merkezi kurmayı planlıyoruz. Bulunan tarihi eserleri sergileyeceğiz. Gevale de mükemmel bir değerdir. Geçenlerde Sille'yi görüşmek üzere Yunanistan'a gittim ve Kavala Belediyesi ile tanıştım. Kavala ismi Gevale'den gelmektedir. Anadolu'dan Yunanistan'a gelen Hıristiyanlar kolonilerine buradan esinlenerek isim vermişlerdir. Gevale de önemli işler yapıyoruz. Kazıldıkça yeni şeyler çıkıyor. Bir yandan da o lokasyona ait bir seyahat programı oluşturuyoruz. Yeni bir destinasyon olacak"