Uzmanlar Konyalıları uyarıyor: Yağışlar hafta boyu sürecek!

Uzmanlar Konyalıları uyarıyor: Yağışlar hafta boyu sürecek!
Konya'da sıcak geçen yazın ardından kasım ayında sağanak yağışlar görülmeye başlanacak.

Konya'da yaz boyunca sıcak ve kurak hava yaşandı. Sonbahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte havalar da normale dönmeye başlıyor.

Konya'da Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yeni hava durumu raporu yayınlarken Bölge Tahmin Merkezi Teknik Müdürü Hayati Alkan, söz konusu rapora ilişkin yaptığı açıklamasında Konya'da bu hafta havanın nasıl olacağını anlattı.

Konya'da sıcaklıklar son haftalarda mevsim sıcaklıklarının üzerinde seyrederken, önümüzdeki birkaç günün yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava durumu uzmanları Ekim ayındaki yağışların normalden düşük olduğunu ve Kasım ayının ilk yarısında daha fazla yağmur beklendiğini söylediler. Konya'da sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde ancak bazı yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Çarşamba ve perşembe günleri ise hafta boyunca yağışlı havanın Konya ve çevre bölgelerde etkili olması beklenmekte.

Uzmanlar Konyalıları uyarıyor Yağışlar hafta boyu sürecek!

"Çarşamba ve perşembe hafif yağmur getirecek."

Hayati Alkan, haftanın iki günü yağmur beklendiğini belirtirken "Geçen hafta bölgede hava bulutlu ve yer yer güneşliydi, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerindeydi. Bölge genelinde sıcaklıklar bu hafta mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Bölgenin bazı kesimleri Akdeniz boyunca hareket eden bir yağmur sisteminden etkilenecek. Çarşamba ve perşembe günü bölgemizde hafif yağmur bekliyoruz" diye konuştu.