Uzmanlardan Konya için endişelendiren yorum: Konya depreme hazırlıklı olmalı!

Uzmanlardan Konya için endişelendiren yorum: Konya depreme hazırlıklı olmalı!
1 Ağustos'ta Selçuklu'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Kulu'da 4,8 şiddetinde bir başka deprem daha meydana geldiği bildiirldi. Uzmanklar, Konya'nın 5 şiddetindeki bir deprem hazırlıklı olmaları konusubnda uyardı.

1 Ağustos'ta Selçuklu merkezini vuran 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Kulu'da korkunç bir deprem yaşandı. AFAD'ın verilerine göre, saat 07.58'de Konya'nın Kulu ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ile Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

"Konya depreme hazırlıklı olmalı"

Uzmanlardan Konya için endişelendiren yorum Konya depreme hazırlıklı olmalı!

Konya depreme hazırlıklı olmalı ve ayrıca da depremlere hazırlıklı olmamız gerektiğini söyleyen Jeoloji Odası Başkanı Şükrü Arslan, "Kulu ve Cihanbeyli'deki hemşerilerime en kalbi dualarımla. Kulu ilçemiz, 07.58 büyüklüğünde, 4.8 büyüklüğünde, derinliği 13.5 km. Daha önce de belirttiğim gibi Konya'da 5 ve üzeri büyüklükte bir deprem olabileceğini ve ayrıca da una hazırlıklı olmamız gerektiğini anlatmıştım. Yaşadığımız Kulu ilçesindeki durum buna örnektir." dedi.

“Bu kadar güçlü bir deprem ihtimali”

Şükrü Arslan, "Ard arda gelen bu depremler aslında bizlere aktif kuşak zaman dilimi içerisinde olduğumuz bilgisini veriyor." diye konuştu.

Konya İnşaat Mühendisleri Dairesi Başkanı Dr. Kamil Akın, Konya'nın yapı kalitesinin olası büyük depremem hazır olmadığını kaydederek “Konya'nın konut arzı ne yazık ki büyük epreme hazır değildir. onya'da en az 30.000 bina depreme dayanıklı ve risk taşıyor. Bu nedenle bu 30.000 binanın bir an önce dönüştürülmesi gerekiyor. Ayrıca şehirdeki tüm binaların 5 yılda bir uzmanlar tarafından denetlenmesi ve raporlanması gerekiyor." şeklinde ifadeler kullandı.