YÖK'ten flaş karar! Selçuk Üniversitesi 2 yıl izleme sürecine alınıyor..

YÖK'ten flaş karar! Selçuk Üniversitesi 2 yıl izleme sürecine alınıyor..
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar gereği Araştırma Üniversitesi Aday Takip Programına 6 üniversite dahil edildi. Programa dahil olan üniversitelerin arasında Konya Selçuk Üniversitesi de yer alıyor.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) resmi açıklama yazısında 2021 yılında başlatılan başvurulara göre Türkiye'de 23 tane araştırma üniversitesi bulunduğu ve araştırma üniversitelerinin, araştırma kapasiteleri, araştırma kaliteleri, etkileşimleri ve işbirlikleri olmak kaydıyla toplamda 32 performans göstergelerine göre değerlendirildiği belirtildi.

Bu kapsamda araştırma üniversite aday takip programına Akdeniz Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi dahil edildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu'nda gerçekleştirilen toplantıda, üniversitelerin faaliyetlerinin Araştırma Üniversiteleri Denetleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca düzenli olarak takip edildiğini vurguladı.

Başvuru takip programına dahil olan 6 üniversitenin 2 yıl sürecek izleme sürecine tabi tutacağını açıklayan Prof. Dr. Özvar, bu süreç sonucunda kriterleri karşılayan üniversitelerin "araştırma üniversitesi" şeklinde tanımlanacağını söyledi.

YÖK'ten flaş karar! Selçuk Üniversitesi 2 yıl izleme sürecine alınıyor..

“TÜM ÜNİVERSİTELERİMİZİ REKABET GÜCÜ YARATMAYA TAVSİYE EDİYORUZ”

Türkiye'de bulunan 208 üniversitenin her bir tanesinin araştırma, yayın, proje, paydaşlarla iş birliği, etkileşim, eğitim-öğretim konularındaki yıllık performansının sıklıkla takip edildiğini vurgulayan Erol Özvar, şöyle konuştu:

"Üniversitelerimize, araştırma üniversitesi programında yer almasalar bile araştırma, makale ve projelerdeki performanslarını her yıl artıran bir programa dahil olma olanağı sunarak üniversitelerimizin motivasyonunu artırmak ve yeni bir üniversite oluşturmak istiyoruz. Araştırma üniversitesi olma potansiyeli olan üniversitelerimizi de bu rekabete dahil ederek sinerji yaratıyoruz. Bu nazik rekabet bütün üniversitelerimizin rekabet gücü yaratmasını teşvik ediyor, bizler de bunu çok ciddiye alıyoruz. Araştırma üniversitelerine ayrılan bütçenin oranı her geçen yıl artıyor. Daha akademik sonuçlar üreten hocalarımızı ve kurumlarımızı desteklemek istiyorum. Amacımız, daha fazla üreten, daha iyi sonuçlar elde eden üniversiteleri ödüllendirmek, verimliliği düşen üniversiteleri teşvik ve teşvik etmektir.”