YSK'dan 'Sandık numaranız değişti' mesajı alan seçmenlere uyarı!

YSK'dan 'Sandık numaranız değişti' mesajı alan seçmenlere uyarı!
31 Mart yerel seçimlerini istismar eden dolandırıcıların son günlerde yeni bir yöntem belirledikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılar, cep telefonlarına "Oy vereceğiniz sandık değişti" ifadelerini içeren bir mesajla bağlantı gönderiyor ve bağlantıya tıkladığınızda kullanıcının bilgilerini ele geçiriyor.

Dolandırıcılar; İnternet kullanıcıları, şifreleri, kredi kartları, banka hesapları gibi çok önemli kişisel bilgilere ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanıyor.

Çevrimiçi dolandırıcılık, internetin hayatımıza girdiği ilk yıllarından beri ortaya çıkan ve günümüzde de yaygın olarak kullanılan dolandırma yöntemlerinden biridir. Kimlik avı sırasında kurum, kuruluş ve kişilerin bilgileri ve web siteleri taklit edilmekte; Güncel, acil, önemli veya olumsuz duygular uyandıran ifadeler içeren kısa mesajlar ve e-postalar kullanılmaktadır.

"Seçim günü öncesinde dolandırıcılık"

Dolandırıcıların dikkat çekmek için 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerden söz ettiği belirlendi. Mesajın ilgi çekiciliğini azaltmak amacıyla verilen site bağlantısının “www.ysksandik2024.com” olduğu belirlendi. Verilen web sitesi bağlantıları Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) resmi web sitelerine bağlantı vermemiştir.

YSK'dan 'Sandık numaranız değişti' mesajı alan seçmenlere uyarı

YSK seçmeni uyardı!

YSK, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kullanıcıları herhangi bir mağduriyetten kurtarmak için yazılı uyarı yayınladı. Uyarıda, "Sizi arayıp kendilerini Yüksek Seçim Kurulu üyesi olarak tanıtan kişilerle asla bilgilerinizi paylaşmayın. 'Oy vereceğiniz sandık değişti' şeklindeki e-posta ile mesajlara asla dikkate almayın. YSK çağrı merkezi ya da e-Devlet portalı üzerinden sorgulama yapabilir, seçmen bilgi dosyalarının özetini alabilirsiniz." denildi.

YSK'dan 'Sandık numaranız değişti' mesajı alan seçmenlere uyarı

Kullanıcı farkındalığı birçok saldırıyı önleyebilir. E-postaların kaynağına dikkat etmek, e-posta yazımına dikkat etmek, şüpheli e-posta URL'lerine tıklamamak ve kişisel bilgi isteyen e-postalara yanıt vermemek gibi küçük adımlar bile insanları dolandırıcılık yöntemlerinden koruyacaktır.