Apple, iOS 18 güncellemesiyle gelecek özellikleri duyurdu

Apple, iOS 18 güncellemesiyle gelecek özellikleri duyurdu
iOS 18 güncellemesiyle birlikte Apple, Sesli Notlar ve Notlar uygulamalarına yapay zeka destekli metin dönüştürme özelliğini tanıtıyor. Bu yenilik, not alma işlemini daha verimli hale getirerek kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak.

Apple, iPhone kullanıcıları için geliştirdiği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sesli Notlar ve Notlar uygulamalarına getirilecek olan yapay zeka destekli transkripsiyon özelliği, iOS 18 güncellemesiyle birlikte sunulacak. Bu özellik sayesinde, ses kayıtlarınız anında metne dönüştürülecek, böylece notlarınızı yazmak için ekstra bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacak.

Apple'ın şu anda Notlar uygulamasında ses kaydı özelliği bulunmuyor ancak yakın gelecekte bu durumun değişeceği ifade ediliyor. iOS 18 ile birlikte planlanan bu güncelleme, özellikle not tutma ihtiyacı olan öğrenciler ve profesyoneller için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Apple, iOS 18 güncellemesiyle gelecek özellikleri duyurdu

Apple’dan yepyeni bir özellik

Apple tarafından geliştirilen yeni özellik, sadece ses kayıtlarını metne dönüştürmekle kalmayacak, aynı zamanda bu metinleri yapay zeka destekli olarak özetleyebilecek. Bu özellik, özellikle uzun toplantılar veya dersler sonrası hızlı bir gözden geçirme yapmak isteyenler için büyük bir zaman tasarrufu sağlayacak.

Yeni özellikle gizlilik ön planda

Apple, bu yeni özelliği gizlilik odaklı bir yaklaşımla sunmayı taahhüt ediyor. Şirket, basit yapay zeka işlemlerini doğrudan cihazda gerçekleştirirken, daha karmaşık işlemleri üçüncü taraf sunuculara göndererek kullanıcı gizliliğini korumayı amaçlıyor. Bu da, kullanıcıların verilerinin güvenliğini sağlamak için ek bir önlem olarak görülüyor.