TikTok'ta yapay zekayla üretilen içerikler etiketlenecek

TikTok'ta yapay zekayla üretilen içerikler etiketlenecek
Milyonlarca TikTok kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. TikTok uygulamasında yapay zeka ile ilgili düzenleme duyuruldu. Detaylar haberimizde…

Tüm dünyayı saran yapay zekâ tehlikesi TikTok’ta da yeni bir düzenleme yapılmasını sağladı. İşte detaylar…

banka

TİKTOK BİR İLKİ DUYURDU: YAPAY ZEKAYLA ÜRETİLMİŞ İÇERİKLER ETİKETLENECEK

TikTok, yanlış bilgilendirmeyle mücadele kapsamında yapay zekâ tarafından oluşturulan fotoğraf ve uygulamaya yüklenen görselleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu duyurdu.

TikTok'tan yapılan yazılı açıklamada, dijital içeriklerin yapay zeka kullanılarak üretildiğinin farkında olmayan kullanıcıları yanıltmaya yönelik her türlü girişimin önüne geçilmesi amacıyla, platforma yüklenen içeriklere, uygulamanın oluşturduğu filtrelerde olduğu gibi etiketler konulacağı belirtildi.

AA Haber'in haberine göre; Açıklamada, platforma yüklenen fotoğraf ve video içeriklerine meta veri ekleneceği, yapay zekâ tarafından oluşturulduğu tespit edilen içeriklerin etiketleneceği, ses dosyalarının da ileride bu amaçla analiz edileceği belirtildi.

Bu nedenle basın açıklamasında, TikTok'un yapay zekâ içeriklerini etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğu vurgulanarak Adobe, Arm, Intel, Microsoft ve Truepic Şirketlerinin iş birliğiyle kurulan Content Proof and Authentication Alliance'ın (C2PA) “içerik kimlik bilgileri” teknolojisini kullanacağı belirtildi.

"Yapay Zeka Ortaklığı (PAI)" adlı STK'nın yapay zeka ve medya entegrasyonu departmanı başkanı Claire Leibowicz, "içerik kimlik doğrulama bilgileri" teknolojisinin, filigran tekniğinden daha fazla şeffaflık sağlamaya katkıda bulunduğunu tahmin ediyor.

Bir yılı aşkın bir süredir TikTok uygulamasının kullanım şartları, kullanıcılar tarafından platforma yüklenen gerçek yapay zeka içeriğinin etiketlenmesini gerektiriyordu. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir açıklamada Meta, gelecek sürümlerde video ve sesin yanı sıra yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görüntülerin tanımlanmasını kolaylaştıracak teknik standartları tanımlamak için sektör ortaklarıyla birlikte çalıştığını duyurmuştu. YouTube ve diğer platformlara zeka etiketleri eklenecek.