Nuri Bilge Ceylan hayranlarını bu kez üzdü

Nuri Bilge Ceylan hayranlarını bu kez üzdü
Zeki Demirkubuz ile Nuri Bilge Ceylan'ın tartışması gündemin ortasında bomba gibi patladı! İşte detaylar...

Türkiye'nin önde gelen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan, uzun bir aradan sonra setlere dönüş yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmi ile adından söz ettirmişti. Ancak, Ceylan'ın eski dostu Zeki Demirkubuz ile yaşadığı tartışmanın ardından gelen kötü haber hayranlarını derin üzüntüye boğdu.

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı İstanbul dergisine verdiği röportajda gelecek projeleri ve yeni bir film hakkındaki düşünceleriyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Ceylan, röportajda gelecekteki herhangi bir projesi hakkında endişe verici bir şekilde "Hiçbir şey yok" dedi. Yönetmen, mekanın hiçbir zaman kendisi için belirleyici olmadığını, hikayenin gerektirdiği yere uygun ayrıntılar ekleyerek projelerini şekillendirdiğini ifade etti.

Son derece pasif bir dönemden geçtiğini söyleyen Ceylan, yeni bir film fikri olup olmadığı sorusuna da net bir yanıt veremedi. Kendi içinde yaşadığı heyecan ve tutkunun tükenip tükenmediğinden endişe duyduğunu belirten tecrübeli yönetmen, yavaş yavaş yeni fikirlerin oluşmaya başladığını umduğunu söyledi.

Böylece Ceylan, en son çektiği Ahlat Ağacı filminin ardından yeni projesine dair henüz net bir açıklamada bulunmazken, şu an için yeni bir film fikrinin olmadığını itiraf etmiş oldu.

zeki demirkubuz nuri bilge ceylan

Dijital platformlarda proje üretmeye karşı olduğunu vurgulayan Ceylan, özgürlüğünden vazgeçmemek adına alışkanlıklarını değiştirmeye niyetli olmadığını belirtti. Bu konudaki net tavrını, "Bugüne kadar en büyük lüksüm filmlerimdeki tek bir kelime için bile kimseye hesap vermek zorunda olmayışım oldu. Bu saatten sonra özgürlüğümden en küçük bir kısıtlama için bile vazgeçmem." sözleriyle dile getirdi.

Son olarak, Nuri Bilge Ceylan'ın edebiyat tutkusunun bir gün roman yazmasına yol açıp açmayacağı sorusuna verdiği cevap da dikkat çekiciydi. Ceylan, "Hiç haddim değil. Kelimeler dünyasına o kadar hâkim değilim. Buna yeteneğim olduğunu da sanmıyorum. 25-30 yaşlarında olsaydım 'belki' falan derdim buna ama artık zaten çok geç. Bunun için artık ne zamanım kaldı ne de enerjim." ifadelerini kullandı.

Nuri Bilge Ceylan'ın gelecek adına projeleri olmaması, sinema dünyasında ve hayranlarında derin bir üzüntü yarattı. Usta yönetmenin gelecekteki projeleri merakla beklenirken, Ceylan'ın sinema tutkusundan vazgeçmeye niyetli olmadığı vurgusu dikkat çekti.