Konya'da bir ilçenin altyapısı 200 milyon liralık yatırımla yenileniyor!

Konya'da bir ilçenin altyapısı 200 milyon liralık yatırımla yenileniyor!
Konya Belediyesi yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla Akşehir'in altyapısını yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye giden Başkan Altay, “Yolların Akşehir’e yakışır hale gelmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir İlçesini ziyaret etti ve Büyükşehir Belediyesi'nin devam ettirilen yatırımlarını yerinde inceledi. Akşehir'de Başkan Altay, ilk önce Akşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Salih Akkaya ile görüşürken, Belediyenin Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde yaptığı 2 kilometre uzunluğundaki sıcak asfalt yatırımı hakkında bilgiler aldı.

“AKŞEHİR’DE BÜYÜK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Konya'da bir ilçenin altyapısı 200 milyon liralık yatırımla yenileniyor

Başkan Altay, burada yaptığı açıklamada, Konya'nın tüm bölgelerinde ciddi çalışmalara devam ettiklerini söyledi. İklim şartları elverdiği sürece aralıksız çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “Akşehir'de en önemli konulardan biri de öteden beri sorun yaratan altyapının, özellikle de suyun değişmesidir. Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve İLBANK olarak, yıllar içerisinde ilaveler ve takviyeler yapılan ve artık kayıpları artan, korozyon nedeniyle drenaj ve su sızıntısı olan ve fiziki olarak kapasitesini aşan altyapının yenilenmesi ile ilgili büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Güncel kur ile 130 milyon liralık projeyle Akşehir'in altyapısını yeniliyoruz" dedi.

Konya'da bir ilçenin altyapısı 200 milyon liralık yatırımla yenileniyor

“AKŞEHİR’İN ARKASINDAKİ YOLLARI TAMAMLAMAK İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Başkan Altay, alt yapısı tam olan bölgelerde de sıcak asfalt serimi çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Akşehir'e yakışır hale getirmek için ilçe yönetimimizle birlikte çizgileri çiziyor ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sezonun izin verdiği ölçüde ticari faaliyetlerimize devam edeceğiz. Akşehirimize hayırlı olsun. Aynı zamanda asfalt için bu yıl yaklaşık 55 milyon lira değerinde sıcak asfalt ürettik. Yani yaklaşık olarak 200 milyon lira üretim maliyetiyle Akşehir'in altyapısını yeniliyoruz."